Mainos

Kännykkä käy kaupaksi

Matkapuhelinten kysyntä notkahti lokakuussa, mutta nyt on kysyntää. Etenkin kännyköiden joulumyynnin uskotaan sujuvan hyvin.

Uudet puhelinmallit ja mahdollisuus pitää vanha numero operaattoria vaihdettaessa ovat vauhdittaneet matkapuhelinkauppaa. Joulumyynnistä alan tukkukauppa odottaa jälleen varsinaista kasvupiikkiä parin aiemman vuoden tapaan.

Täkyiksi kuluttajille tarjotaan värinäyttöä, moniäänistä soittoääntä ja kameraa. Lähes jokainen uusi puhelin korvaakin vanhemman mallin, sillä neljä viidestä kuluttajasta vaihtaa vanhan kännykkänsä tilalle uuden. Elektroniikan tukkukauppiaiden toimitusjohtaja Pentti Karhu sanoo, että matkapuhelinten toimitukset kauppaan ovat kasvaneet tasaisesti lähes koko vuoden. Tammi-lokakuussa toimitukset kasvoivat viime vuoden vastaavasta ajasta 18,5 prosenttia 1,1 miljoonaan puhelimeen.

Lokakuussa tosin toimitukset supistuivat lähes 15 prosenttia. Karhun mukaan mitään varsinaista selitystä ei ilmiölle ole. -Ehkä lokakuussa vain vedettiin henkeä ja notkahdus jäänee tilapäiseksi, Karhu sanoo. Hieman nihkeämmin toimitukset kävivät myös maalis-toukokuussa, mutta kesäkuusta lähtien nousu on ollut tasaista.

Karhun mukaan joulukuu on ollut perinteisesti aivan omaa luokkaansa kännykkäkaupassa. Viime vuoden joulukuussa tukkukauppa toimitti vähittäismyyntiin 193000 puhelinta ja vuoden 2001 joulukuussa lähes 162000 puhelinta. Joulukuun toimitukset ovat enimmillään olleet lähes kaksinkertaisia muihin kuukausiin verrattuna. Matkapuhelinala on myös tarkistanut ylöspäin tämän ja ensi vuoden ennusteita. Kauppaan toimitetaan tänä ja ensi vuonna 1,4 miljoonaa matkapuhelinta mikä on 100000 enemmän kuin aiempi arvio.

(MYV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.