Mainos

Kannettavat tietokoneet riski organisaatioiden tietoturvalle

WLAN-verkkojen yleistyminen koti- ja yrityskäytössä on lisännyt riskiä suojaamattomien WLAN-yhteyksien väärinkäyttöön ja salakuunteluun.

Suomessa on todettu muutamia huomattavia haittaohjelmatartuntoja organisaatioiden sisäverkoissa. Viestintäviraston CERT-FI -yksikön julkaisemasta tilannekatsauksesta käy ilmi, että tämän vuoden kolmannella vuosineljänneksellä yksittäisessä tartunnassa saastui jopa satoja tietojärjestelmiä. Kaikissa CERT-FI:n tietoon tulleissa tapauksissa tartuntareitti organisaation sisäverkkoon oli kannettava tietokone, joka saastui organisaation ulkopuolella ja kytkettiin saastuneena sisäverkkoon.

Vuoden ensimmäinen merkittävä matotyyppinen haittaohjelmaepidemia velloi elokuussa. Windowsin Plug and Play -toiminnallisuuden haavoittuvuutta hyväksikäyttäneet haittaohjelmat saastuttivat satoja työasemia muutamissa suomalaisissa organisaatioissa.

Phishing-toiminta eli käyttäjien identiteetti- ja maksuvälinetietojen hankkiminen laittomiin käyttötarkoituksiin sähköpostiviestejä ja haittaohjelmia hyväksikäyttäen on voimistuva kansainvälinen ilmiö. Vaikutukset Suomessa ovat toistaiseksi vähäisiä, mutta toiminta on kuitenkin laajentunut englanninkielisistä maista kohti pieniä kielialueita.

WLAN-verkkojen yleistyminen koti- ja yrityskäytössä on lisännyt riskiä suojaamattomien WLAN-yhteyksien väärinkäyttöön ja salakuunteluun. Huolimattomasti toteutettu WLAN-verkko, jossa verkkoliikennettä ei ole salattu eikä verkkoon liittymistä ole rajoitettu, on tilannekatsauksen mukaan merkittävä tietoturvariski. CERT-FI on päivittänyt WLAN-tietoturvaohjettaan vastaamaan nykyhetken tilannetta käytettävien suojausmenetelmien ja riskien osalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.