Mainos

"Kannattaisi lukea paperit ennen kuin sättii" – Kokoomuksen Orpo ja SDP:n Rinne yltyivät kiivaaseen sanailuun sote-uudistuksesta ja veroista

1:47

Vahvat pääministeriehdokkaat SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ovat ottaneet yhteen harvinaisessa väittelyssä.

Politiikan toimittajien yhdistyksen aamiaistilaisuudessa syntyi tiukkaa sanailua sote-uudistuksen valinnanvapaudesta. Kiistely Rinteen eläkelupauksesta johti yhteenottoon veropolitiikasta.

– Petterin puoluehallitus on eilen päättänyt esittää puoluekokoukselle, että 780 miljoonaa euroa tulopohjasta (varainsiirtovero) leikataan pois tuosta noin vaan, moitti Rinne.

– Kun äsken viittasit puoluehallituksen päätökseen, kannattaisi lukea paperit ennen kuin sättii. Siellä sanotaan, että varainsiirtoverosta voidaan ja pitäisi luopua, mutta se pitää korvata veropohjaa tiivistämällä, heitti Orpo takaisin.

– Vastaa tähän kysymykseen; oletteko murtaneet veropohjaa 1,5 miljardia hyvinvointivaltion palveluista, tivasi Rinne.

– Me ollaan kevennetty työn verotusta 1,3 miljardia, se on erinomainen asia, vastasi Orpo.

– Petteri, vastaa kysymykseen. Oletteko te oikeasti pistäneet 1,5 miljardia euroja tuloja kanveesiin, jatkoi Rinne.

– Ei me olemme tukeneet työllisyyttä, talouskasvua, puolustautui Orpo.

Rinteeltä ja Orpolta löytyi yhteistäkin näkemystä esimerkiksi EU-politiikasta ja siitä, että kumpikaan ei usko voivansa tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.