Kannattaako ostaa kuivaava pesukone? Kuluttaja-lehden testissä löytyi "hyvä kompromissi"

Pesetkö vaatteesi oikein? Tätä pesulapun symbolit oikeasti tarkoittavat 1:40
Katso myös: Mitä pyykinpesumerkinnät todellisuudessa tarkoittavat? Pesetkö vaatteesi oikein? Kurkkaa videolta.

Kuluttaja-lehti testasi ja vertaili 11 eri kuivaavaa pesukonetta. Voiko edullisesti löytää hyvän laitteen, joka korvaisi erillisen pesukoneen ja kuivausrummun?

Moni miettii hankkivansa tilaa vievien pyykinpesukoneen ja kuivausrummun paikalle yhdistelmälaitteen, eli kuivaavan pesukoneen. Kysymys kuitenkin kuuluu, voiko kuivaava pesukone koskaan korvata erillisiä laitteita laadullaan? 

Pesukoneen valinta: Kun ostat ja käytät pyykinpesukonetta, on hyvä ottaa huomioon muun muassa käyttötarpeet, pesutulos, energiatehokkuus ja turvallisuus. Ota tämä Marttojen muistilista avuksesi.

Kuluttaja-lehti testasi uusimmassa numerossaan 11 kuivaavaa pesukonetta, joista osa on toiminnoiltaan vastaavia rinnakkaismalleja.

Eivät yltäneet erillispesukoneiden tasolle

Lehden mukaan nyt testatut kuivaavat pesukoneeet eivät yllä parhaiden erillispesukoneiden tasolle.

Kuluttaja testasi pyykinpesukoneita viimeksi syksyllä 2021. Nyt tehdyssä testissä kuivaavia pesukoneita verrattiin aiemmin testattujen pesukoneiden ja kuivausrumpujen pesu- ja kuivaustuloksiin.

– Parhaat erillispesukoneet myös linkoavat paremmin kuin yksikään tämän testin yhdistelmälaitteista. Kuivaavat pesukoneet pärjäävät pyykin kuivauksessa kuitenkin parhaimmillaan yhtä hyvin kuin aiemmin testaamamme erilliset kuivausrummut, lehdessä todetaan.

Kuluttaja-lehti muistuttaa, että kuivaavien pesukoneiden kuivauskapasiteetit eivät yllä erillisten kuivausrumpujen tasolle. 

Kuivaava pesukone voi olla hyvä kompromissi: Hyvän laitteen saa 750 eurolla

Lehden testissä voittoon nousi 750 euroa maksava Boschin kuivaava pesukone. Sitä myydään kolmella eri nimellä ja myös Siemens-tuotemerkin alla. Voittaja on testijoukon ainoa hyvän kokonaisarvosanan saanut tuote.

Lehden testin perusteella laitteella tulee erittäin hyvä pesu- ja kuivaustulos ja se myös huuhtelee pyykin testiryhmän parhaiten. Pesu ja kuivaus on kuitenkin hidasta ja kone kuluttaa paljon sähköä. Myös koneen täyttö ja tyhjennys on testin perusteella hankalaa. 

Laite voi kuitenkin olla hyvä kompromissi, mikäli ei halua ostaa kahta erillistä laitetta. Jos ostaisi Kuluttaja-lehden hyvä ostos -maininnan saaneet erillislaitteet, siis pyykinpesukoneen ja kuivausrummun erikseen, tulisi paketille hintaa noin 1 300 euroa. Testivoittajista saisi pulittaa yli 3000 euroa. 

– Yhdistelmälaitteen voi saada siis erillislaitteita halvemmalla – mutta kuivaava pesukone on myös omalta osaltaan kompromissi, sillä parhaatkaan testatut laitteet eivät pärjää kaikilta ominaisuuksiltaan erilliselle pesukoneelle ja kuivausrummulle, lehdessä muistutetaan.

Tarkemmat testitulokset näet Kuluttaja-lehden sivuilta. Tulokset ovat maksumuurin takana.

Lue myös:

    Uusimmat