Kangasalla syttyi tulipalo entisessä päiväkodissa – rakennus oli ilmiliekeissä

Kangasalla syttyi tulipalo entisessä Pikkolan päiväkodissa, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos. Pelastuslaitos kertoi aiemmin yöllä rakennuksen olleen ilmiliekeissä palokunnan saapuessa paikalle.

Lähes 900 neliöisen rakennuksen kerrotaan vaurioituvan pahoin tulipalossa. Yksikerroksinen 1970-luvun puolivälissä rakennettu tasakattoinen rakennus ei ollut enää päiväkotikäytössä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen palomestari Juuso Nummela kertoo, että rakennus on ollut pelastuslaitoksen tietojen mukaan tyhjillään ja käyttämättömänä.

–  Se on ollut nyt vuoden verran tyhjillään, ja ilmeisesti kaupungilla on ollut aikomus purkaa jossain vaiheessa tämä rakennus, hän kertoo STT:lle maanantaina ennen aamuviittä.

Kaupungin verkkosivujen mukaan Pikkolan päiväkodin toiminta on siirtynyt viime vuoden elokuusta alkaen Suoramalle.

Kangasalan keskusta-alueella Pikkolassa sijaitsevan palopaikan ympäristössä on Nummelan mukaan keskittymä kaupungin palveluita ja rakennuksia. Alueella on muun muassa lukio ja urheiluhalli.

Palo ei ollut kuitenkaan palomestarin mukaan vaarassa levitä muualle.

–  Palokunta oli ajoissa paikalla ja sen verran oli etäisyyttä muihin rakennuksiin, ettei akuuttia vaaraa leviämisestä ehtinyt muodostua, Nummela kertoo.

Pelastuslaitoksen tietoon ei ole tullut, että palosta olisi aiheutunut henkilövahinkoja. Nummelan mukaan ei ole myöskään mitään syytä epäillä, että kukaan olisi loukkaantunut palossa.

Romahtanut katto vaikeuttaa sammutustöitä

Nummela arvioi jälkisammutus- ja raivaustöiden jatkuvan kohteessa puoleenpäivään saakka. Palomestarin mukaan rakennuksen katto on romahtanut sisään, mikä tekee osaltaan sammutus- ja raivaustöistä haastavia.

–  Odotetaan vähän konevoimaa paikalle, että saadaan sitä romahtanutta kattoa vähän siirreltyä ja sammuteltua sieltä alta, Nummela sanoo.

Aamuyöstä neljän aikoihin tulleen pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan kohteessa on parisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Joukossa on sekä sammutus- että säiliöyksiköitä. Sammutustöihin osallistuu noin 60 henkilöä.

Syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Poliisin ja pelastuslaitoksen palontutkijoiden on määrä selvittää syttymissyytä. Nummelan mukaan rakennus paloi niin voimakkaasti jo pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, ettei syttymissyytä päästä selvittämään vielä hetkeen.

–  Joudutaan varmasti odottelemaan, että saadaan palo sammumaan ja vähän jäähdyteltyä, että sinne pääsee poliisi ja pelastuslaitoksen palontutkijat selvittelemään, Nummela kertoo.

Hälytys rakennuspalosta saatiin alkuyöstä ennen puoli kolmea. 

Lue myös:

    Uusimmat