Mainos

Kanerva: Pakkohan järjen on jossain vaiheessa voittaa

Ulkoministeriöstä vahvistettiin tänään, että Venäjän ja Yhdysvaltain kokean tason poliittiset neuvottelijat ovat tavanneet Loviisan ja Kotkan edustalla sijaitsevalla Boistön saarella kesäkuussa. 

Kansanedustaja, Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen presidentti Ilkka Kanerva ei tiennyt asiasta ennen tätä päivää. 

- En ollut tietoinen tästä asiasta. Olen siitä hyvin postiivisesi yllättynyt, että Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä ammatti-ihmisten kesken käydään tämäntyyppisiä neuvotteluja. Suomella on pyrkimyskin tarjota hyviä hovimestaripalveluja kansainvälisen politiikan kriisikysymyksiin.

Kanerva sanoi MTV:n Uutisten haastattelussa toivovansa Ukrainan ja Venäjän presidenttien tapaamisen rauhoittavan kriisiä.

- Toivon, että tämä kriisin eskaloituminen saataisiin nyt rauhoittumaan. Pakkohan järjen on jossakin vaiheessa voittaa, vaikka tuntuu että hulluus on mittaamatonta, Kanerva sanoi MTV Uutisissa. 

Kanerva uskoo presidenttien tapaamisen edesauttavan tulitaukoon ja aselepoon pääsyä. 

- Uskon, että tulitaukoon ja aselepoon voidaan vielä päästä siitä huolimata, että edessä on todella hankalia särmiä. Eihän Venäjä esimerkiksi halua tehdä rauhansopimusta, koska heidän mielestään ei ole sotatilaakaan heidän ja Ukrainan välillä. Tässä pitäisi kaikkien osapuolten kesken saada syntymään sopimus, jossa kaikkien kasvot säilyisivät, Kanerva muotoilee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.