Kanadanhirvellä oli kaksi vuotta auton rengas jumissa kaulassaan – saatiin viimein pelastettua

Yhdysvaltojen Coloradossa saatiin viimein autettua jo ainakin kolmatta vuotta tukalassa tilanteessa ollutta kanadanhirveä. Eläimen kaulassa oli autonrengas, joka viimein saatiin irrotettua.

Ensimmäinen havainto eläimestä oli vuoden 2019 kesältä, minkä jälkeen siitä on havaintoja muun muassa riistakameroista. Viime viikonloppuna noin 4,5-vuotias ja 270 kiloa painanut eläin saatiin tainnutettua ja autettua. Yritys auttaa eläintä oli tämän vuoden neljäs.

Eläimen komeat sarvet jouduttiin katkaisemaan, jotta rengas saatiin liu’utettua hirvieläimen kaulasta. Alkuperäinen suunnitelma oli katkaista rengas, mutta metallia sisältävän renkaan katkaisun epäonnistutta viranomaiset päätyivät sarvien kannalta valitettavaan ratkaisuun.

Hirven kaulalla ollut rengas painoi 16 kiloa. Eläin oli kuitenkin viranomaisten mukaan yllättävän hyvässä kunnossa, eikä rengas ollut hangannut sitä pahoin. Rengas ei häirinnyt eläimen juomista tai syömistä. Viranomaiset olivat kuitenkin huolissaan, jos eläin jäisi renkaasta kiinni johonkin.

Lue myös:

    Uusimmat