Virtahepo ahmaisi kaksivuotiaan puoliksi kitaansa – pienokainen pelastui kuin ihmeen kaupalla

Virtahepo on hyökännyt kaksivuotiaan pojan kimppuun Ugandassa Afrikassa. Eläin ehti haukata pojasta puolet suuhunsa, ennen kuin se saatiin pudottamaan hänet ulos kidastaan. 

Asiasta kertoo Ugandan poliisi yhdysvaltalaisen CNN-uutiskanavan mukaan.

Poika oli ollut leikkimässä kotipihallaan kuun alussa Katwe-Kabatoron alueella maan kaakkoisosassa, kun hyökkäys tapahtui.

Uhri pelastui ulkopuolisen rohkean toiminnan ansiosta.

– Lähistöllä ollut mies oli heittänyt hippoa kivellä, mikä säikytti eläimen pudottamaan uhrinsa suustaan, viranomaiset kertovat CNN:n mukaan.

Poika vietiin läheiselle terveysasemalle, jossa hänellä todettiin vammoja toisessa kädessä. Myöhemmin hänet vietiin hoidettavaksi sairaalaan, mutta nyt hän on jo päässyt kotiin ja toipunut poliisin mukaan täysin.

Hän on myös saanut vesikauhurokotuksen.

Virtahepo on yksi maailman vaarallisimmista eläimistä 

Vaikka virtahepo on kasvissyöjä, se on yksi maailman vaarallisimmista eläimistä. Sen voimaa kuvaa hyvin se, että se voi helposti napsauttaa esimerkiksi kokonaisen kanootin kahtia vahvoilla leuoillaan.

Business Insiderin listauksen mukaan sen on arvioitu tappavan vuodessa 5 000 ihmistä. Täysikasvuinen uros voi painaa jopa 1 800 kiloa. 

– Virtahevolle ihminen on uhka ja mikä tahansa toiminta saattaa johtaa aggressiiviseen käytökseen, Ugandan viranomaiset varoittivat tapauksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat