Kanadan piina päättyi helpotukseen – MM-debytantti ratkaisi hattutempulla

Helsingin jäähallissa kisoja häirinnyt tulipalo vaikutti koko torstai-illan MM-ohjelmaan siten, että Kanadan ja Kazakstanin ottelu pääsi alkamaan lopulta reilun tunnin myöhässä. Kanada juhli tiukasta alusta huolimatta voittoa lukemin 6–3.

Kazakstan järkytti Kanadaa jo avauserässä siirtymällä kahdesti johtoon. Kanada kuitenkin kuittasi osumat ja toiseen erään luisteltiin hallitsevan maailmanmestarin 3–2-johdossa.

Toisessa erässä Damon Severson lisäsi Kanadan johdon 4–2:een, mutta Kazakstanin ranka ei tähän katkennut. Päätöserässä Kirill Savitsky kavensi lukemiksi 3–4, mutta Kanada otti lopulta tarvittavan työvoiton.

Dylan Cozens täydensi uransa ensimmäisessä MM-turnauksessa hattutempun iskemällä Kanadan viidennen ja kuudennen osuman.

Tappio oli Kazakstanille neljäs peräkkäinen ja se on juuttunut A-lohkon pohjalle. Kanada johtaa lohkoa puhtaalla pelillä tasapisteissä Sveitsin kanssa. Kanada ja Sveitsi kohtaavat toisensa lauantaina.