Tämä uskomaton pelastus siivitti Kazakstanin historialliseen voittoon MM-jäällä

Kazakstan nousi jääkiekon MM-kisojen B-lohkossa komeasti voittoon Norjaa vastaan. Joukkue oli pitkään aivan polvillaan, mutta lopulta ottelu kääntyi uhrautuvienkin toimien myötä Kazakstanin eduksi voittolaukauksien jälkeen 4–3. Norja kaatui kazakstanilaisten käsittelyssä ensimmäistä kertaa MM-tasolla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Norja johti kamppailua kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta itäeurooppalaiset nousivat lopulta 3–3-tasatilanteeseen kolmannen erän puolivälissä.

Vain hetki tasoitusosumasta Norjalla oli mahdollisuus iskeä johtomaali ylivoimalla. Järjetön miekkailu maalin lähietäisyydellä tuotti kuitenkin tyhjän arvan. Kazakstan-puolustaja pelasti kiekon selinmakuulta vielä juuri ennen kuin se saatiin runnottua sisään. 

Katso erikoinen hässäkkä pääkuvan videolta!

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti. Kazakstan nappasi MM-historiansa ensimmäisen voiton Norjasta. Kohtaaminen oli maiden välillä kolmas maailmanmestaruuskisoissa. 

A-lohkossa Tanska kaatoi Unkarin 3–1. Patrik Laineen entinen NHL-seurakaveri Nikolai Ehlers napautti kaksi osumaa. 

Leijonien MM-urakka jatkuu iltaottelussa Saksaa vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat