Kari Jalosen Tshekki pesi kasvonsa shokkitappion jälkeen MM-kisoissa – NHL-supertähdelle maali ja syöttö

Kari Jalosen valmentama Tshekki palasi voittokantaan jääkiekon miesten MM-kilpailuissa Tampereella. Tshekki voitti torstain iltaottelussa Latvian maalein 5–1 ja otti kahden peräkkäisen tappion jälkeen turnauksen toisen voittonsa.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

NHL:stä saapunut huippuvahvistus David Pastrnak pohjusti avauserässä Roman Cervenkan 2–0-maalin ja teki itse 5–0-lukemat minuutti ennen ensimmäistä erätaukoa. Pastrnakin ja Cervenkan lisäksi myös Hynek Zohorna ja Tomas Hertl merkkauttivat tehot 1+1. David Krejci nappasi kaksi syöttöpistettä.

Latvian Arturs Kulda pilasi Karel Vejmelkan (16 torjuntaa) nollapelin kolmannen erän alussa, mutta Latvia ei saanut aikaan kunnon kiriä. Ruotsi johtaa B-lohkoa kannoillaan Suomi ja Yhdysvallat. Tshekki on viimeisellä pudotuspeleihin vievällä sijalla neljäntenä, mutta lohkon kahdeksasta joukkueesta jokaisella on vielä jäljellä kolme ottelua.

Katso pääkuvan videolta Tshekin ensimmäisen erän pyörremyrsky, jossa se teki seitsemässä minuutissa kolme maalia. Alla NHL-supertähti Pastrnakin osuma.