Alkusokki vaihtui hurjaan ryöpytykseen – MM-kisojen päiväpeleissä mätettiin maaleja

Jääkiekon miesten MM-kisojen äitienpäiväsunnuntai avattiin yllätyksittä, kun Tampereen lohkossa Yhdysvallat kaatoi Unkarin 7–1 ja Riian lohkossa Kanada selvitti Slovenian 5–2.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

MM-avauksessaan Suomea vastaan 0–1-tappiolta voittoon noussut Yhdysvallat jäi toisessakin ottelussaan takaa-ajajaksi, kun MM-pääsarjaan täksi vuodeksi nousseen Unkarin Istvan Sofron ohitti jenkkivahti Cal Petersenin ajassa 4.07.

Suomea vastaan kaksi maalia viimeistellyt Alex Tuch nosti Yhdysvallat tasoihin reilu kaksi minuuttia myöhemmin, ja Nick Bonino toi erän viimeistä edellisellä minuutilla USA:lle erätaukojohdon.

Yhdysvallat ratkaisi kohtaamisen toisessa erässä Boninon ja Cutter Gauthierin osumilla. Päätöserässä Connor Mackey, Rocco Grimaldi ja Alex Tuchin pikkuveli Luke Tuch täydensivät murskavoiton.

Kisaisäntä Latvian avauspelissään 6–0 voittanut Kanada jäi naapurimaansa tavoin yllättäen tappiolle sarjanousijaa vastaan, kun Slovenian Jan Drozg onnistui ylivoimalla ajassa 3.50.

Slovenian johto pysyi aina toisen erän alkuun ja Michael Carconen tasoitukseen. Pierre-Olivier Joseph ja Milan Lucic iskivät sitten Kanadan kahden maalin johtoon, ja kolmannessa erässä Kanadalle maalasivat vielä MacKenzie Weegar ja Jack McBain.

KHL-liigassa pelaava Slovenian MM-joukkueen kärkitähti Drozg teki vielä 2–5-kavennuksen, ja Slovenia jatkaa nollakerhossa Unkarin tavoin.

Voit katsoa ottelun kaikki maalit alla olevalta videolta.

MM-kisoissa pelataan tänään vielä A-lohkossa Tampereella ottelut Ranska–Tanska ja Ruotsi–Itävalta ja B-lohkossa Riiassa ottelut Norja–Sveitsi ja Tshekki–Kazakstan. Suomi jatkaa kisojaan maanantaina Ruotsia vastaan.