Kanadan NHL-tähti pelasi muutama vuosi sitten SM-liigaa – värikästä ylistystä Leijonien kovuudesta

Kanada ja Suomi aloittavat jääkiekon MM-kisat perjantain kohtaamisella. Moni Kanadan pelaaja ei pysty nimeämään Leijonien pelaajia, mutta Kyle Turrisilla on kokemusta suomalaisesta jääkiekosta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Turris pelasi Oulun Kärpissä, kun NHL:ssä oli työsulku kaudella 2012-13. Hän takoi 21 peliin 19 pistettä. Suomi pelaa MM-kisoissa nimettömällä joukkueella, jossa 25 pelaajasta peräti 12 on kotimaan liigasta. Turris on osa NHL-tähtiryhmää, mutta ei odota MM-kisojen avauspelistä helppoa.

Turrisin puheissa on paljon pohjoisamerikkalaista ystävällisyyttä.

– Suomi pelaa todella hyvin joukkueena. Olen itse ollut onnekas, että olen pelannut Suomessa ja kokenut sen. Se on kilpailukykyinen ja hieno liiga, joten meillä on edessä kova testi, Turris sanaili toimittajille Kosicessa.

– Suomen liiga on todella kovatasoinen, todella hyvä liiga ja nautin siellä pelaamisesta. Kaikki olemme nähneet (Aleksander) Barkovia ja muita nuoria NHL-pelaajia, jotka tulevat Suomen liigasta ja ovat heti valmiita NHL:ään, koska Suomen sarja on niin kovatasoinen, Turris kehuu.

Kanada saapui kisakaupunkiin vasta torstaiaamuna. Alla on kourallinen yhteisiä harjoituksia ja yksi treenipeli. Suomen joukkueen ydin on yhdessä jo viidettä viikkoa ja joukkue tuli Kosiceen jo tiistaina.

– He ovat pelanneet pidempään joukkueena ja joukkuepelillä voitetaan näitä turnauksia, kun joukkue hitsautuu yhteen. Heillä se on jo tapahtunut, eli pelistä tulee tiukka.

Kanadan ainut harjoitusottelu päättyi 7-5-voittoon Itävallasta.

– Siinä mentiin kovaa vauhtia edestakaisin. Siinä oli kiva olla mukana hyökkäysmielessä, mutta puolustuksessa meidän täytyy tiivistää ja olla parempia. Oli kuitenkin hyvä päästä yhdessä jäälle, Turris totesi.

Kanada koki kisojen aattona myös ison takaiskun, kun tähtihyökkääjä John Tavares loukkaantui harjoituksissa ja matkustaa takaisin kotikaupunkiinsa Torontoon.

Lue myös:

    Uusimmat