Mainos

Kanadan ja Arabiliiton lähettiläät Algeriaan

Kanadan ja Arabiliiton erikoislähettiläät matkustavat tänään Algeriaan saadakseen selkoa siviilien joukkomurhista maassa. Arviot eilisen joukkomurhan uhrien määrästä ovat nousseet jopa 120 ihmiseen.

Afrikkalaisvaltiossa on tapettu arviolta 1 000 siviiliä runsaan viikon aikana. Ihmisteurastusten jatkuminen ja maan hallituksen kyvyttömyys selvittää syylliset ovat lisänneet ulkovaltojen huolta ja diplomaattista aktiivisuutta asiassa.

Ainakin 120 ihmistä on jälleen viime yönä surmattu Algeriassa, kertoivat silminnäkijät uutistoimisto AFP:lle. Uusin joukkomurha tapahtui noin 30 kilometriä pääkaupungista Algerista sijaitsevassa kylässä. Ihmiset oli tapettu joko ampumalla tai puukottamalla. Algerialaiset lehdet puolestaan kertoivat tänään, että yön aikana surmattuja olisi 50 ja haavoittuneita useita. Liberte-lehden mukaan kymmeniä perheitä kuoli iskussa, jota se luonnehti tähän asti suurimmaksi sitten muslimien pyhän kuukauden ramadanin alkamisen 30. joulukuuta.

Brittilehti Observer kertoi eilen saaneensa uusia todisteita siitä, että osa Algerian joukkomurhista on maan turvallisuusjoukkojen työtä. Turvallisuusjoukot kertoivat eilen, että "terroristiryhmä" oli surmannut julmasti 11 ihmistä Bouiran maakunnassa sunnuntain vastaisena yönä. Kielletty algerialaispuolue Islamilainen pelastuksen rintama FIS vaati eilen tutkimusta toistuvista verilöylyistä.

Kolmen EU-maan lähettiläiden on määrä saapua Algeriaan kahden viikon kuluessa neuvottelemaan tilanteesta maan hallituksen kanssa. Algeria suostui Britannian, Itävallan ja Luxemburgin edustajien vierailuun sillä ehdolla, ettei siihen liity murhatutkimuksia.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.