Joukkuetoverilta hurjaa puhetta Teemu Pulkkisesta: "Täysin venäläistynyt"

Ainoana suomalaiskiekkoilijana yhä venäläissarja KHL:ssä pelaavan Teemu Pulkkisen joukkuekaveri Nikita Tertishni väittää Pulkkisen olevan venäläistynyt sarjassa vietettyjen vuosien myötä.

Teemu Pulkkinen on tällä hetkellä ainoa Venäjän KHL:ssä kiekkoileva suomalaispelaaja. Toisin kuin muut sarjassa pelanneet maanmiehensä, helsinkiläislähtöinen laituri ei katkaissut siteitä seuraansa Ukrainan sodan alkamisen jälkeen, vaan jatkoi pelaamista entiseen tapaan Traktor Tsheljabinskin riveissä.

Pulkkinen ei ole halunnut kommentoida poikkeuksellista ratkaisuaan medialle, mutta selvää on, että maaleja tehtailevalle laiturille maksetaan Venäjällä muhkeaa palkkaa. Suomen maajoukkueeseen hänellä ei tällä hetkellä ole asiaa.

Tsheljabinskin riveissä kiekkoili Pulkkisen ohella tällä kaudella vain yksi toinen länsieurooppalainen pelaaja, kun ruotsalaispakki Adam Almquist pelasi joukkueessa alkukaudesta. Heidän lisäkseen Traktoria edusti kanadalainen Rob Hamilton.

KHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Tsheljabinskin kausi päättyi runkosarjaan.

Pulkkisen ratkaisua jatkaa Venäjällä pelaamista sodasta huolimatta on kritisoitu ja ihmetelty Suomessa, mikä nousi esille myös tuoreessa Championat.comin artikkelissa, jossa on haastateltu suomalaisen seurakaveria Nikita Tertishniä.

Tertishnin kommentit Pulkkisesta ovat paljonpuhuvia.

– Pulkkinen on jo nyt kuin venäläinen kaveri. Me olemme kaikki jääkiekkoilijoita, eikä meillä katsota kansalaisuuksia. Hän on ennen kaikkea joukkuepelaaja. Hän pelaa Tsheljabinskissa, eikä maajoukkueessa, hän on ymmärtänyt tämän, Tertishni kuvaili Championatille.

– "Pulkki" on hyvä tyyppi ja hän on pukukopissamme täysin venäläistynyt. Minulla on vain positiivista sanottavaa hänestä, ja hän itse sanoo viihtyvänsä täällä. Tietenkin hänellä on ikävä sukulaisiaan, jolla on vaikea tulla tänne, mutta hän on löytänyt yhteisen kielen muiden ulkomaalaispelaajien kanssa, ja meillä on paljon kavereita, jotka puhuvat englantia.

Tertishniltä pyydettiin haastattelussa tarkennusta, mitä hän tarkoitti termillä "venäläistyminen".

– Tämä ei ollut hänen ensimmäinen kautensa KHL:ssä. Hän ymmärtää, missä hän pelaa ja tämä on hänen päätöksensä. Hän on myös omaksunut joitain tapojamme ja ymmärtää, miten käyttäydymme elämässä kaukalon ulkopuolella, Tertishni tarkensi.

– Hän ymmärtää sanoja venäjäksi ja mistä puhutaan. Hän tietää tarpeeksi, jotta voi jopa selittää sen muille tänne tulleille. Olen huomannut, että hän ymmärtää meitä hyvin.

31-vuotias Pulkkinen on pelannut KHL:ssä vuodesta 2018 lähtien ja on agenttinsa puheiden perusteella halukas jatkamaan uraansa Venäjällä vastaisuudessakin.

Lue myös:

    Uusimmat