Roman Rotenberg paljasti: Venäjä virittää erikoista yhteistyötä Intian kanssa

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg kertoo, että Venäjä on virittämässä hockey-pelien yhteistyötä Intian kanssa. 

Venäjä auttaisi Intiaa jääkiekon kehittämisessä ja Intia puolestaan tarjoaisi Venäjälle apuja maahockeyn edistämisessä yhtenä lajin suurmaista.

– Meillä on Intiasta vieras, jonka kanssa keskustelemme maiden välisestä kulttuurivaihdosta. Olemme valmiita lähtemään Intiaan pelaamaan maahockeyta, ja kutsumme heidät pelaamaan jääkiekkoa, Rotenberg sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Hän kertoi odottavansa asiaa tapahtuvaksi "lähitulevaisuudessa".

– Mutta olemme jo valmiita pelaamaan maahockeyta.

Rotenberg sivusi haastattelussa Venäjän Kiinan kanssa tekemää yhteistyötä ja kertoi Venäjän keskustelevan yhteistyöstä Etelä-Afrikan ja Brasilian kanssa.

– Edistämme jääkiekkoa näissä maissa. Pelaamme tarvittaessa maahockeyta, ja he tulevat tänne pelaamaan jääkiekkoa. Maahockeyottelut houkuttelevat Intiassa 90 000 katsojaa, ja meidän pitäisi pyrkiä samaan.

Intia on voittanut maahockeyssa kahdeksan olympiakultaa, viimeisimmän tosin vuonna 1980, joka on ylipäätään sen viimeisin maahockeyn olympiamitali. Intian maahockeymenestys on ollut viime vuosikymmeninä heikompaa, vaikka lajilla on yhä maassa suurasema. 

Venäjä ei ole maahockeyssa Venäjän nimellä olympialaisiin tai MM-kisoihin yltänyt. Neuvostoliitto sen sijaan pelasi maahockeyta arvokisoissa, kahdesti olympialaisissakin, ja saavutti 1980 Moskovassa olympiapronssia.

Lue myös:

    Uusimmat