Kampin autopommin tilannut pääsee vapaaksi

Kampin autopommi-iskusta elinkautiseen vankeuteen tuomittu mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2015. 

Helsingin Kampissa räjähti heinäkuussa 2002 autopommi, jossa kuoli iskun kohteena ollut 32-vuotias mies. Iskun tilasi mies, joka halusi saada hengiltä naisystävänsä entisen miehen. 

Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen vuonna 2005 elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Mies toimitti Helsingin hovioikeudelle vuonna 2012 hakemuksen, jossa pyytää päästä elinkautisesta vankeudesta ehdonalaisen vapauteen, kun hän on suorittanut rangaistuksestaan 12 vuotta. Rikosseuraamuslaitos on puoltanut miehen päästämistä ehdonalaiseen vapauteen sen jälkeen, kun hän on suorittanut elinkautista vankeusrangaistusta 13 vuotta lokakuussa 2015.

Hovioikeus hyväksyi hakemuksen. Vapauttamispäivä on 15.10.2015.

Ennen palkkamurhan tilaamista mies yritti itse ampua naisystävänsä ex-miestä joulukuussa 2001 Ruskeasuon siirtolapuutarha-alueella. Mies ampui uhriaan useita kertoja, mutta tämä jäi henkiin. Yrityksen epäonnistuttua hän palkkasi tehtävää suorittamaan hänelle ennestään tuntemattoman miehen. Palkkioksi sovittiin 17 000 euroa.

Kampin autopommin asentanut mies tuomittiin elinkautiseen murhasta ja törkeästä tuhotyöstä. Mies, joka toimi autopommi-iskun tilaajan ja iskun toteuttajan välikätenä, tuomittiin elinkautiseen vankeuteen yllytyksestä murhaan.

   

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja