Mainos

Kampanja vappujuhlijoille - vaihda kyykkykuohariin, auta Nepalin uhreja

Facebookiin on perustettu sivusto, joka kehottaa ostamaan vapuksi halvempaa kuohuviiniä ja lahjoittamaan säästynyt summa Nepalin katastrofin uhreille.

Sivuston perustaja on helsinkiläinen Markus Sali, joka sai alkuperäisen idean nepalilaiselta ystävältään.

– Mietimme, että jotakin pitäisi tehdä. Sitten keksimme, että vappuhan tulee, ihmiset juhlistavat sitä aika rankasti ja siten voisimme saada näkyvyyttä, Sali kertoo. 

Lisäksi omakohtaiset kokemukset Nepalista saivat Salin toimimaan. 

– Olin vuodenvaihteessa pari viikkoa pyöräilemässä juuri niillä seuduilla, missä järistyksen aiheuttamat tuhot ovat vakavimmat. Paikalliset lapset tekivät minuun vaikutuksen iloisuudellaan ja rohkeudellaan. Nyt pohdin, että mitähän matkan varrella tapaamilleni lapsille ja hänen perheilleen kuuluu. 

Sali on listannut Facebook-sivuille useita eri järjestöjä, joiden kautta kalliimmasta kuohuviinistä säästyneet rahat menevät perille avun tarvitsijoille. Hän uskoo, että suomalaiset aktivoituvat joko Facebookin sivuston kautta tai muulla tavalla. 

– Ei ole väliä, missä ihmiset aktivoituvat. Me suomalaiset olemme  hyvin solidaarisia ihmisiä ja uskon meillä olevan tahtoa auttaa.

YK:n arvion mukaan Nepalin lauantainen maanjäristys ja sitä seuranneet jälkijäristykset ovat vaikuttaneet jopa kahdeksan miljoonan ihmisen elämään. Puolitoista miljoonaa tarvitsee ruokaa. Myös vedestä sekä suojista on puutetta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.