Kameratestaajan arvio: Samsung Galaxy Note9:n kamera on kärkijoukkoa – muttei aivan paras

Arvostettu kameratestaaja DxOMark on nyt tehnyt arvionsa Samsungin tuoreen huippupuhelimen, Galaxy Note9:n kameran kyvyistä. Arvostelun mukaan kamera on loistava, mutta listan piikkipaikalle se ei yllä.

Samsung Galaxy Note9 on kameransa osalta älypuhelinten parhaimmistoa, ja etenkin sen monipuolisuutta arvostettiin. Sekä kameralla kuvatut still-kuvat että videot ovat DxOMarkin mukaan huippuluokkaa monissa eri olosuhteissa. Esimerkiksi Galaxy S9+ -malliin verrattuna edistystä on tapahtunut muun muassa automaattisen tarkennuksen ja videoiden puolella seurantatarkennuksen sekä myös zoomauksen ja boke-kuvauksen osalta.

Galaxy Note9 keräsi kehuja esimerkiksi laajan dynaamisen alueen sekä valokuvien ja videoiden realistisen värimaailman ansiosta. Kuvissa on pääosin vähän kohinaa myös haastavammissa kuvausolosuhteissa, minkä lisäksi yksityiskohdat pysyvat selkeinä myös zoomattaessa. Toisinaan myös Note9:llä otetut valokuvat kärsivät kuitenkin valotuksen ongelmista sekä yksityiskohtien sumentumisesta ääriolosuhteissa, kuten todella kirkkaassa ja vastaavasti erityisen hämärässä.

Videot puolestaan saivat ylistystä muun muassa seurantatarkennuksen sujuvasta toiminnasta, elävästä ja realistisesta värimaailmasta sekä laadukkaasta materiaalista tavanomaisissa, mutta myös erityisen kirkkaissa olosuhteissa. Hämärässä videot menettivät testissä jonkin verran yksityiskohtia, mikä aiheutti lievän kolhun muilta osin vakuuttavaan suoritukseen.

DxOMark antoi Galaxy Note9:lle valokuvien osalta kunnioitettavat 107 pistettä ja videoista 94 pistettä. Yhtenäistulos, 103 pistettä, oikeuttaa sivuston listalla jaettuun toiseen sijaan HTC U12+:n kanssa. Kärjessä jatkaa edelleen Huawein P20 Pro mainiolla 109 pisteen kokonaissaldollaan.

Kattava kamera-arvostelu on kokonaisuudessaan luettavissa DxOMarkin verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja