Mainos

Käly muutti mieltään radio-ohjelman takia: "Auer saattoikin johdatella tytärtään"

- Vanhin tytär sanoi, että ei nähnyt tekoa eikä sitä, kuka sen teki. Hän kertoi, että lähtijällä oli huppari, jossa oli tekstiä ja jonka huppu oli kiristetty.

Näin kuvasi surmayön jälkeistä aamua Anneli Auerin veljen vaimo tänään Vaasan hovioikeuden käsittelyssä.

Tyttären kertomuksista on tänään kuultu kaksi muutakin versiota. Auerin veljen mukaan tyttö kertoi nähneensä huppumiehen poistuvan asunnosta, surmatun Jukka S. Lahden sisko taas sanoi, ettei tyttö kertonut itse asiasta, vaan ainoastaan myötäili äitinsä kertomusta.

Auerin kälyn mielestä ristiriita kertomuksissa saattaa johtua osittain siitä, että tyttö kertoi, ettei ollut nähnyt itse tekoa, eikä näin voinut olla varma, kuka surmaaja oli. Hänen mukaansa tyttö oli kuitenkin kertonut hahmon poistumisesta ja osasi kuvata tämän pukeutumista.

Käly on vuonna 2010 kertonut, että hänen mukaansa tilanne vaikutti siltä, että äiti ja tytär keskustelivat tapahtuneesta tuolloin ensimmäistä kertaa. Tuolloin hän arvioi, että tytön vastaukset tulivat spontaanisti.

Nyt käly oli tullut toisiin aatoksiin.

- Kuulin myöhemmin professori (Pekka) Santtilan haastattelun radiossa siitä, miten lapsia voi johdatella. Siinä hetkessä minulle valkeni, että tilanteessa saattoi olla kyse siitä.

Käly uskoo, että häntäkin oli saatettu helposti manipuloida kyseisessä tilanteessa, sillä hän halusi uskoa Auerin kertomusta yön tapahtumista. Hänen mukaansa mahdollista johdattelua ei tilanteessa huomannut mutta, että ajatus oli tullut hänen mieleensä vuosia myöhemmin.

Käly myös uskoo, että Lahden siskon kertomus tapahtumasta saattaa olla todenmukaisempi kuin kälyn ja Auerin veljen kertomukset.

- Hän on kuitenkin työnsä takia erittäin tarkka ihminen ja osaa kuvailla asioita paremmin, käly sanoi oikeudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.