Kalliiksi kävi: McLaren joutui maksamaan tallista lähteneelle Kimi Räikkösen ex-pomolle yli 300 miljoonaa euroa

McLaren on maksanut entiselle pomolleen Ron Dennisille kaikkiaan 333 miljoonaa dollaria eli 302,5 miljoonaa euroa ulosostosopimuksen puitteissa, kertoo talouslehti Forbes.

Sopimuksen viimeisenä maksueränä Dennis sai 45,5 miljoonaa dollaria, joka on noin 41,3 miljoonaa euroa. 

Dennis joutui jättämään paikkansa McLaren Groupin puheenjohtajana ja toimitusjohtajana vuonna 2016 välirikkojen jälkeen. Tuolloin Dennisin tapaan 25 prosenttia McLarenista omistanut Mansour Ojjeh ja 50 prosenttia omistanut bahrainilainen Mumtalakat-yhtiö halusivat Dennisin ulos.

McLarenin osaomistajana Dennis pysyi vielä kesään 2017. Hän oli McLarenin toiminnassa mukana kaikkiaan 37 vuotta, ja hänen pääosin menestyksekkäällä aikakaudellaan talli voitti peräti 10 kuljettajien maailmanmestaruutta. 

McLarenin tallipäällikkönä 1981–2009 toimineen Dennisin aikaisten mestarikuskien joukossa oli Alain Prostin ja Ayrton Sennan kaltaisia suuruuksia ja kaksi henkilökohtaista maailmanmestaruutta tallin riveissä voittanut Mika Häkkinen. Kimi Räikkönen puolestaan saavutti McLarenilla kaksi MM-sarjan kakkostilaa.

Koronavirus iski McLareniin

Koronavirus on nyttemmin iskenyt pahasti McLareniin. F1-tallin taustaorganisaatio on jo joutunut keräämään sen myötä osakeomistajilta 343 miljoonan euron arvoisen tukisumman ja yhtiö on lomauttanut henkilöstöään maaliskuusta alkaen. 

Lisäksi McLaren kertoi tiistaina vähentävänsä 1 200 työntekijää koronaviruksen aiheuttaman myynnin laskun takia. Tallin työllistäessä noin 4 000 ihmistä työvoimasta leikattaisiin yli neljännes. F1-tallin 800 työpaikasta leikattaisiin brittimedian mukaan 70 työpaikkaa.

Dennis muuttanut suuntaansa

McLarenilta poistunut Dennis kertoi taannoin muuttaneensa McLaren-vuosiensa jälkeen suuntaansa.

– Maailmani on nykyään epäitsekäs. Teen eri asioita eri syistä. Enkä kritisoi ketään, hän sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

Dennis muun muassa lahjoitti hiljattain noin 1,1 miljoonan euron edestä rahaa Britannian terveydenhuollon työntekijöiden aterioihin, jottei heidän tarvitsisi tehdä lounasta, kun he ovat koko päivän tekemisissä koronaviruspotilaiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat