Kalle Samooja komeasti neljänneksi – "Rumin kierros alta parin ikinä"

Kalle Samooja jakoi neljännen sijan golfin miesten Euroopan-kiertueen kilpailussa Arabiemiraateissa.

Hän hävisi tuloksellaan –10 kisan Dubaissa voittaneelle Englannin Paul Caseylle seitsemän lyöntiä. Samooja pelasi päätöskierroksella tuloksen –1. Hän löi kierroksella kolme birdieä ja kaksi bogia.Sijoitus on yksi parhaista vuonna 2019 alkaneella Samoojan Euroopan-kiertueuralla. Viime lokakuussa hän oli Kyproksen avoimissa toinen hävittyään voiton uusinnassa Englannin Callum Shinkwinille.

Dubaissa Samooja oli parhaimmillaan kahden kierroksen jälkeen kolmantena. Päätöspäivään hän lähti kuudennelta sijalta. Viimeinen kierros oli Samoojalta taistelua, jossa ei tyylipisteitä jaettu.

–  Hitto, että olen hapoilla tästä kierroksesta. Rumin kierros alta parin ikinä. Siinä oli oppitunti junnuille, ettei sen aina tarvitse olla kaunista. Tulos ratkaisee, Samooja kertoi tiedotteessaan.

"Turpaan saatiin"

Mikko Korhonen (–3) jakoi 35. sijan. Hänen päätöskierroksen tuloskorttiaan rumensi peräti kuusi bogia. Korhonen putosi lopputuloksella +4 kärkikymmeniköstä jakamaan 35. sijan.

–  Turpaan saatiin tänään, ei voi mitään. Puttaaminen oli aika jäistä. Greenit olivat kyllä ehkä huikeimmat ikinä. Toisaalta hyvä saada turpaan taas, niin muistaa pysyä erittäin nöyränä, Korhonen järkeili.

Jatkokierroksille yltänyt kolmas suomalainen Sami Välimäki (+1) jakoi 51. sijan.