"Meni ehkä vähän pää jumiin" – Matilda Castren putosi reippaasti USA:ssa

Etelä-Korean Chun In-gee on voittanut naisten LPGA-mestaruuskilpailun Yhdysvaltain Marylandissa. Suomalaisgolfari Matilda Castren sijoittui jaetulle 40. sijalle sunnuntai-iltana Suomen aikaa päättyneessä arvoturnauksessa.

Chun voitti kisan yhteistuloksella 283 (64+69+75+75) eli viisi lyöntiä alle parin.

Castren käytti turnauksen neljällä kierroksella yhteensä 293 lyöntiä (76+67+73+77) eli hänen tuloksensa oli lopulta viisi yli ihannetuloksen.

Tahmean ensimmäisen kierroksen jälkeen Castren nosti sijoitustaan huimat 70 pykälää ja nousi 17. sijalle. Neljännelle ja viimeiselle kierrokselle hän lähti 19. sijalta.

Castren kertoi tiedotteessa tuulisen sunnuntain olleen pelipäivistä selkeästi hankalin. Suurimmat haasteet olivat tiipaikoilla, josta Castren ei saanut palloa peliin riittävällä tarkkuudella.

– Oli aika tuulinen päivä, ja oli vaikea löytää starttilinjoja. Meni ehkä vähän pää jumiin. Ja kun se starttilinja löytyi, en sitten osunut niihin, Castren kertoi tiedotteessa.

Castrenin päätöskierroksen seitsemästä bogista neljä tuli putkeen takaysillä.

– Ärsyttää tietenkin, että viimeisenä päivänä meni näin. Sellaista se on välillä, eikä sille mahda mitään, Castren kertoi tiedotteessa.

Suomen Sanna Nuutinen karsiutui toisen kierroksen jälkeen.