Kalle Rovanperän huiman rallinäytöksen seuraus: sensaatiotemppu taas mahdollinen!

Kalle Rovanperä yllättyi ek-maalissa odottaneesta kysymyksestä: "En tiedä, mitä puhuttavaa tuosta on tässä vaiheessa" 0:51
Kalle Rovanperä häkeltyi, kun häneltä tiedusteltiin maailmanmestaruudesta jo Kreikan MM-rallin päätöspäivänä.

Kreikan MM-rallin lopputulokset varmistivat sen, että Toyotan Kalle Rovanperä pystyy teoriassa varmistamaan toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa jo Chilen osakilpailussa kolmen viikon päästä. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä nousi Kreikan MM-rallin ylivoimaiseksi voittajaksi huippuvarmalla ajolla sekä Thierry Neuvillen ja Sebastien Ogierin ongelmien avustamana. Power Stagelta hän kahmi vielä täydet viisi lisäpistettä ylivoimaisella tykityksellä. 

Kalle Rovanperältä huikaiseva näytös Power Stagella! Kisavoittaja pyyhki muilla lattiaa – selostamossa epäuskoinen fiilis 2:59
Kalle Rovanperältä huikaiseva näytös Power Stagella! Kisavoittaja pyyhki muilla lattiaa – selostamossa epäuskoinen fiilis.

Kun toiseksi tullut Rovanperän tallitoveri Elfyn Evans sai päätös-ek:lta neljä pinnaa, Rovanperän MM-johto brittiin venähti 33 pisteeseen. 

Suomalaisen MM-tittelin toinen mahdollinen uhkaaja, Hyundai-tähti Neuville on 66 pisteen takamatkalla jäätyään ilman pinnoja Kreikassa. 

Tämä tarkoittaa sitä, että Rovanperä voi teoriassa kasvattaa MM-johtonsa 60 pisteeseen – ja ylikin – seuraavassa kisassa Chilessä, joka starttaa 28. syyskuuta. Se toisi mestaruuden, sillä Chilen jälkeen jäljellä ovat enää Keski-Euroopan ja Japanin osakilpailut, joissa on jaossa yhteensä 60 pistettä.  

Viime vuonna Rovanperä ratkaisi MM-tittelinsä kauden kolmanneksi viimeisessä kisassa Uudessa-Seelannissa. 

Huimaa kuvaa Kalle Rovanperästä: Tätä täysi pistepotti Kreikasta merkitsi – "Kyllä tekee hyvää!" 0:32
Huimaa kuvaa Kalle Rovanperästä: Tätä täysi pistepotti Kreikasta merkitsi – "Kyllä teki hyvää!"

Tasapisteissä ratkaisevaksi tekijäksi nousee ensin voitot, sitten kakkossijat ja niin edelleen. Näissäkin vertailuissa Rovanperä on hyvin vahvoilla. 

Kalle Rovanperä -efekti nähtävissä – suurmestari Sebastien Ogierilla ei ole enää vauhtireserviä voittotaistossa 3:56
Kalle Rovanperä -efekti nähtävissä – suurmestari Sebastien Ogierilla ei ole enää vauhtireserviä voittotaistossa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat