Kalle Rovanperältä selkeä linjaus mestaruustaistoon: "Siihen vain aletaan peilata"

Huimaa kuvaa Kalle Rovanperästä: Tätä täysi pistepotti Kreikasta merkitsi – "Kyllä tekee hyvää!" 0:32
Huimaa kuvaa Kalle Rovanperästä: Tätä täysi pistepotti Kreikasta merkitsi – "Kyllä teki hyvää!"

Kalle Rovanperä tienasi Kreikan MM-rallista täydet 30 pistettä ja itselleen mahdollisuuden voittaa mestaruuden jo seuraavassa osakilpailussa Chilessä.

Rovanperä voitti Kreikassa nyt toisen kerran urallaan. Ykkössija oli uran 11:s MM-sarjassa, ja voitto nosti suomalaisen kaikkien aikojen tilastossa Timo Salosen ja Stig Blomqvistin rinnalle.

Power Stage -ykkössijoissa Rovanperä teki 16:lla uuden Suomen ennätyksen jätettyään Jari-Matti Latvalan taakse yhden voiton erolla.

– Oli tällaisesta aika vaikeaksi odotetusta kisasta kiva ottaa 30 pistettä. Nuotin aikana toivo nousi, kun oli sateita ja tiesi, ettei auraaminen ole niin paha. Alkoi toivoa ehkä vähän parempaa tulosta. Tasaisella ajolla saatiin näin hyvä tulos. Edessä oli pari nopeampaakin autoa, mutta niillä oli ongelmaa. Tämä on sellainen ralli, että täällä pitää vähän malttaakin, Rovanperä muistutti lauantaina edeltään keskeyttäneitä Sébastien Ogieria ja Thierry Neuvillea.

Täyden pistepotin myötä Rovanperän MM-johto tallikaveri Elfyn Evansiin on 33 pistettä, kun ajamatta on kolme osakilpailua ja jaossa vielä 90 pistettä. MM-sarjassa kolmantena oleva Neuville putosi jo 66 pisteen päähän. Mestaruus on ainakin teoriassa katkolla jo seuraavassa osakilpailussa Chilessä.

– Pitää itse selviytyä maaliin. Se voi taas kääntyä toisinpäin niin kuin Suomessa nähtiin. Nyt on hyvä fiilis, kun on monta kisaa ajettu hyvää vauhtia. Kaikki on hyvällä mallilla. Sieltä lähdetään ajamaan hyvää suoritusta.

– Nyt ajetaan enää Elfyniä vastaan. Se on lähtöpaikassa takana. Thierry on niin paljon kauempana takana, että realistisesti varmaan Elfyniä vastaan ajetaan. Siihen vain aletaan peilata, että sen kanssa pysytään lähekkäin.

Kalle Rovanperälta linjaus MM-taistoon: "Nyt ajan enää Elfyniä vastaan" 2:03
Kalle Rovanperä iloitsi kauden kolmannesta voitostaan

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat