Tämä Kalle Rovanperän maailmanmestaruuteen vielä vaaditaan – "Pakko olla tyytyväinen"

Kalle Rovanperä ei onnistunut voittamaan sunnuntaina päättynyttä Suomen MM-rallia, mutta hän pystyi jälleen kerran kasvattamaan MM-johtoaan.

Rovanperä taisteli Jyväskylän ympäristön sorateillä voitosta Hyundain Ott Tänakia, mutta virolainen pystyi lyömään sarjan kärkinimen lopulta 6,8 sekunnin erolla. Rovanperä otti kuitenkin kakkossijan lisäksi täydet viisi lisäpistettä kilpailun päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

– Tiesin, että perjantai tulee olemaan vaikea. Sen jälkeen taisteltiin vastaan se, mikä pystyttiin. Siihen voi olla ihan tyytyväinen, Rovanperä kertoi saavuttuaan maaliin Jyväskylään.

– Hyvät pisteet tuli, vaikka lähdettiin auraamaan tätä kisaa. Sarjajohto taas kasvoi vähän, niin siitä on pakko olla tyytyväinen.

Rovanperällä oli ennen Suomen osakilpailua 83 pisteen etumatka Hyundai-kuski Thierry Neuvilleen, joka jäi viidenneksi nopeassa sorarallissa. Kisan jälkeen Rovanperän johto on vielä vankempi: peräti 94 pistettä Tänakiin, joka harppasi sarjassa Neuvillen edelle kakkoseksi yhden pisteen turvin.

Tämä tarkoittaa sitä, että Rovanperällä on teoreettisesti mahdollisuus ratkaista mestaruus hyväkseen jo seuraavassa osakilpailussa Belgiassa kahden viikon kuluttua. Se vaatisi kuitenkin täydellistä epäonnistumista sekä Tänakilta, Neuvillelta että sarjassa neljäntenä olevalta Elfyn Evansilta Belgian Ypres-rallissa.

Rovanperällä pitäisi olla vähintään 120 pisteen etumatka MM-sarjan kakkoseen Belgian asvalttikisan jälkeen, jotta hän pääsisi juhlimaan MM-titteliä Ypresin kaupungissa. Todennäköisempää on, että mestaruustaisto menee poikki vasta Belgian osakilpailun jälkeen.

– Mestaruuteen on vielä aika pieni tsäänssi siellä, mutta totta kai lähdemme ajamaan samanlaista hyvää kisaa. Loppukaudellakin yritämme ajaa fiksusti, emmekä ala vieläkään hölmöilemään mitään. Se olisi pääasia, Rovanperä sanoi.

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan tehdastiimi on puolestaan vakuuttavassa johdossa valmistajien MM-sarjassa. Suomen MM-rallin jälkeen Hyundai on 88 pistettä Toyotaa jäljessä.

Belgian MM-ralli ajetaan 18.-21. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja