Kalle Rovanperältä kiehtova paljastus: Ärsytti Sébastien Ogieria tahallaan – hämmästyi tallikaverinsa sanoista

Kalle Rovanperä palasi tulikuumiin hetkiin Sebastien Ogierin kanssa – ”Halusin vain ärsyttää häntä” 3:23
Kalle Rovanperä palasi tulikuumiin hetkiin Sebastien Ogierin kanssa – ”Halusin vain ärsyttää häntä”

Jari-Matti Latvalan pesti Toyotan MM-rallitiimin tallipäällikkönä on ollut isossa kuvassa yhtä juhlaa, kun talli on voittanut kolmen viime kauden aikana kaikki jaossa olleet MM-tittelit. Tosin ihan aina ei Latvalakaan ole päässyt helpolla.

Kolmannen tallipäällikkövuoden kohokohta Latvalalle oli kesäkuinen Safari-ralli, jossa Toyota-kuljettajat saavuttivat edellisvuoden tapaan neloisvoiton. Tällä kertaa ykkönen oli Sébastien Ogier ennen Kalle Rovanperää.

Latvala paljasti jo loppukesästä MTV Urheilun haastattelussa, että Keniassa loppuun asti voitosta taistellut Rovanperä sai Ogierin jopa hermostumaan.

MM-sarjan vastikään julkaisemassa kausikoosteessa Rovanperä on nyt itse viimein kertonut, mitä Safarin päätöspäivänä tapahtui ja miksi.

Ogier lähti sunnuntain kuudelle erikoiskokeelle 16,7 sekunnin erolla Rovanperään, ja vaikka Toyota ei tunnetusti anna kuljettajilleen tallimääräyksiä, tuolloin käytiin keskustelua siitä, miten rallin päätöspäivä pitäisi viedä läpi.

– Sanoin vain, että jos ette aio antaa tallimääräystä, aion ajaa oman tuntemukseni mukaan. Ainoa tavoitteeni sunnuntaiaamuna oli saada Seb ärsyyntymään. Halusin vain vähän ärsyttää häntä, Rovanperä sanoo.

Sunnuntaiaamun ensimmäisellä pätkällä ero kutistui 8,6 sekuntiin. Ogier onnistui tuplaamaan sen heti seuraavalla, ja vaikka Rovanperä oli tämän jälkeen Ogieria nopeampi neljällä viimeisellä erikoiskokeella, ranskalaistähti pääsi juhlimaan voittoa 6,7 sekunnin erolla.

Jutun pääkuvana olevalla videolla Rovanperä kertoo, miksi hän halusi ärsyttää Ogieria ja mistä Ogierin kommenteista hän oli Safari-rallin aikana ymmällään.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat