Kalle Rovanperälle esitettiin tulikuuma kysymys – suomalaistähdeltä hillitön vastaus

Kalle Rovanperältä mojova murjaisu tallimääräyksiin: "Tein jo kerran sen virheen" 1:37
Kalle Rovanperältä mojova murjaisu tallimääräyksiin: "Tein jo kerran sen virheen"

Kalle Rovanperä väisti taitavasti kysymyksen Toyotan mahdollisista tallimääräyksistä Puolan MM-rallissa.

Rovanperä johtaa kilpailua 12 erikoiskokeen jälkeen 0,4 sekunnin erolla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin. Hyundain Andreas Mikkelsenkin on vain 2,7 sekunnin päässä kärjestä.

Evansilla on erinomainen mahdollisuus kuroa umpeen Hyundain Thierry Neuvillen 18 pisteen MM-johtoa. Kuudentena oleva Neuville saanee lauantai-iltana kuusi tai kahdeksan pistettä. Evansille pisteitä on tulossa 18, 15 tai 13 riippuen siitä, onko hän päivän päätteeksi ensimmäinen, toinen vai kolmas.

Toyota ei perinteisesti ole antanut kuljettajille minkäänlaisia tallimääräyksiä, mutta nyt sellaisessa voisi olla järkeä.

– Sellainen mielenkiintoinen kysymys on noussut esiin tästä tilanteesta, että jos se on tuollainen kymmenyksien taistelu Evansia vastaan, niin onko teillä minkä värisiä puhelimia tällä, jotka saattavat autossa soida, MTV Urheilun Tomi Tuominen kysyi Rovanperältä 12. erikoiskokeen päätteeksi.

Suomalaismestarin vastaus oli taattua laatua.

– Mulla on ainakin puhelin kiinni koko viikonlopun. Tein jo kerran sen virheen tiistaina vastata siihen. Nyt en vastaa enää.

Rovanperä viittasi murjaisullaan siihen, miten hänet hälytettiin tiistaina pika-aikataululla Puolaan paikkaamaan nuotituksella kolarin ajanutta Sébastien Ogieria.

Rovanperä kertoi muun muassa Dirtfishille, että vaikka hän olisi voinut vastata Toyotan kutsuun kieltävästi, ei hänellä loppujen lopuksi ollut paljoakaan vaihtoehtoja.

Evans ei vallitsevalla tilanteella liiemmin spekuloinut.

– Mitä voin tehdä? Jatkaa ajamista ja katsoa, mitä tuleman pitää.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat