Kalle Rovanperä kauhuissaan: "Ihan v**un pelottavaa"

Kalle Rovanperä sai huokaista helpotuksesta: "Ihan v**un pelottavaa" 0:44
Kalle Rovanperä sai huokaista 11. erikoiskokeen jälkeen helpotuksesta: "Ihan v**un pelottavaa"

Toyotan Kalle Rovanperä nousi lauantaiaamun erikoiskokeilla Puolan MM-rallin kärkeen. Hän oli päivän ensimmäisen lenkin jälkeen huomattavan helpottunut.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Suomen MM-ralli 1.-4.8.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä teki pohja-ajat lauantain kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle, joista jälkimmäisellä hän nousi samalla koko rallin kärkeen ohi Hyundain Andreas Mikkelsenin. Norjalaiskuljettaja esitti aamun viimeisellä ek:lla vielä oman vastaiskunsa, ja nousi 2,2 sekunnin päähän Rovanperästä. Väliin mahtuu toinen Toyota-kuski Elfyn Evans, joka on vain kymmenyksen päässä suomalaisesta tallikaveristaan.

Rovanperä ajaa Puolassa erittäin vähäisellä ennakkovalmistautumisella. Hänen ei alun perin ollut määrä olla kilpailussa lainkaan mukana, mutta kun Sébastien Ogier ajoi tiistain nuotituksella kolarin, Toyota hälytti kaksinkertaisen maailmanmestarin tuuraushommiin.

Valmistautumisen puute näkyy etenkin ensimmäiseen kertaan ajettavilla pätkillä, kun Rovanperä ei mitenkään muista vaikeimpia paikkoja.

– Onneksi tämä lenkki on nyt ajettu. Ensimmäinen ajokerta on taas ihan v**un pelottavaa tällä valmistautumisella. En pidä tästä yhtään. Viitosvaihteella koko ajan, enkä muista paikkoja, Rovanperä sanoi aamun viimeisen metsäpätkän maalissa.

Kaikesta huolimatta Rovanperä oli lauantain kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella vain kymmenyksen hitaampi kuin Evans, jonka yhteisaika näiltä erikoiskokeilta oli koko joukon paras. Walesilaisen keskinopeus 60,8 ek-kilometrin mittaisella lenkillä oli 122,1 kilometriä tunnissa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat