Mitä Hyundain WRC-talli tekee? Tähtikuski puhui aivan muuta kuin tallipomo ja Teemu Suninen

Teemu Suninen taistelustaan Neuvillea vastaan: ”Jos tallipaikan haluaa, täytyy pistää päihin” 1:47
Näin Teemu Suninen kommentoi Hyundain mahdollisesti tiimipeliä lauantain ajopäivän jälkeen Chilessä.

Hyundain WRC-talli on kiinni kahdessa palkintokorokepaikassa ennen Chilen MM-rallin päätöspäivää. M-Sport Fordin Ott Tänak on karannut muulta porukalta, mutta Hyundain Teemu Suninen ja Thierry Neuville sekä Toyotan Elfyn Evans ovat tiiviimmässä nipussa.

Suninen pitää hallussaan kakkostilaa ennen sunnuntain erikoiskokeita. Tallikaveri Neuvillen ero Suniseen on 13,9 sekuntia, ja Evans on puolestaan 24,6 sekuntia suomalaista jäljessä.

Lauantaina käynnistyivät spekulaatio siitä, voisiko Hyundai yrittää taktikoida tallin ykköskuljettajan Neuvillen kilpailussa kakkoseksi Sunisen edelle. Käytännössä Neuvillella ei ole enää mahdollisuuksia tämän vuoden mestaruuteen, mutta hän voisi saavuttaa pistetaulukossa toisena olevaa Evansia.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul antoi lauantai-iltana ymmärtää, että tiimiltä tuskin tulee määräystä Suniselle päästää Neuvillea edelleen. Myös Suninen arveli, että Hyundai-kuskit saavat ajaa rehdisti kakkossijasta toisiaan vastaan.

– Tärkeintä meidän kannaltamme on saada kaksi autoa podiumille. Sen takia liikoja ei kannata ajaa toisiaan vastaan. En koe, että meillä on mitään tarvetta tallimääräyksille. Minusta on reiluinta antaa Teemulle se, mitä hän ajamalla ansaitsee, Abiteboul summasi.

Neuville puolestaan antoi toisenlaisen lausunnon lauantai-iltana.

– En usko, että tallimääräystä tulee, mutta toisaalta se riippuu myös siitä, mitä Evans ja Kalle Rovanperä tekevät. MM-taisto ei ole vielä ohi. Meidän täytyy optimoida kaikki mahdolliset asiat, vaikka saumat olisivat vain pienet, Neuville kertoi Belgian yleisradioyhtiön RTBF:n haastattelussa.

– Yritämme vielä saada kakkossijan kuljettajien MM-sarjassa, mutta se ei ole helppoa.

(juttu jatkuu videon jälkeen):

Hyundai-pomo kiersi kysymyksen tallimääräyksestä Sunisen ja Neuvillen välillä 1:31
Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul kierteli tallimääräyskysymystä MTV Urheilun haastattelussa.

Neuville kärsi lauantaiaamuna yhden rengasrikon, jonka takia hän menetti aikaa kymmenisen sekuntia. Belgialaisen mukaan hänellä oli pari muutakin pientä ongelmaa päivän aikana.

– Hybridiyksikkö ei toiminut kahdella erikoiskokeella. Päivän viimeisellä pätkällä autossa oli sähkövika startissa. En pystynyt resetoimaan autoa ennen lähtöä, ja siinä meni pari sekuntia. Mutta olemme yhä kolmantena ja lähellä kakkossijaa.

– Sunnuntaille on ennustettu sumua, joten mitä vain voi tapahtua. Pysymme keskittyneinä ja hoidamme työmme, Neuville sanoi.

Sunnuntain ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 54 kilometriä. Päivän ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 14.07 Suomen aikaa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat