Kalle Rovanperä vähätteli huikeaa temppuaan: "Meni niin kuin oli suunnitelmissa"

Kalle Rovanperän käsittämätön veto jätti selostamon haukkomaan henkeään 2:25
Kalle Rovanperän käsittämätön veto jätti selostamon haukkomaan henkeään

Kalle Rovanperä karkasi uhkaajiltaan lauantaiaamupäivän erikoiskokeilla Viron MM-rallissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Toyota-kuljettaja teki juuri sen, mitä häneltä odotettiinkin. Hyvältä lähtöpaikalta startannut Rovanperä tykitti neljä pohja-aikaa putkeen ja venytti huomattavasti johtomarginaaliaan.

– Aamu meni niin kuin oli suunnitelmissa. Saimme hyvän vauhdin päälle nyt, kun meillä oli vähän tasaisempi lähtöpaikka muiden kanssa, Rovanperä sanoi.

Rovanperä päätti aamupäivän lenkin huikeaan suoritukseen. Rovanperä kellotti Otepään erikoiskokeella pohja-ajan selkeällä 4,3 sekunnilla Hyundain Esapekka Lappiin. Ero voi kuulostaa pieneltä, mutta Otepään nopealla pikataipaleella marginaalia voi pitää huomattavana.

Rovanperän mukaan hänellä ei ollut erityistä suunnitelmaa tehdä hyökkäystä juuri Otepäässä.

– Tulimme koko ajan kovaa. Ehkä viimeinen pätkä tuli napsun kovempaa, Rovanperä vähätteli temppuaan.

Otepään pätkällä autot ja kuljettajaparit joutuivat kovaan koetukseen hypyissä, joita on muokattu konevoimin, jotta ilmalennot olisivat vieläkin näyttävämpiä. Esimerkiksi kilpailussa kolmantena ajava Lappi kertoi Otepään toisen ajokerran jälkeen, että alastulot tuntuivat päässä.

Myös Rovanperä kuvaili hyppyjä rajuiksi.

– Ensimmäisellä lenkillä ne olivat ihan ookoo, mutta toisella lenkillä alastuloissakin alkoi olla uraa. Silloin joustovaraa on vähemmän, ja pohja osuu nopeammin maahan. Aika kovia rytkyjä tulee, Rovanperä sanoi.

– Hyppyreiden nokassakin saattaa olla vähän uraa. Sitten tulee mielenkiintoisia ilmalentoja, kun ne heittävät miten sattuu.

Huoltotauon jälkeen autokunnat suuntaavat Elvan ja Kanepin erikoiskokeille, jotka ajetaan kahdesti läpi iltapäivän ja alkuillan aikana. Illan päätteeksi vedetään vielä yleisöerikoiskoe Tarton huoltoalueen lähistöllä.

Rovanperä pyrkii pitämään hyvää tahtia yllä iltapäivän lenkillä.

– Nyt ei tarvitse tehdä mitään älytöntä, mutta tietenkin aion mennä omaa hyvää vauhtia. Toivottavasti saamme hyviä aikoja.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat