Esapekka Lappi paljasti MM-rallin pikakatkeamisen syyn – "Jos mekaanikon taitoni pitävät kutinsa, niin kisa oli hyvin pitkälti tässä"

1:47
Ford-kuski Teemu Suninen oli loistovauhdissa Sardinian MM-rallin avauspätkillä.

M-Sport Fordin Esapekka Lappi koki rajun takaiskun jo Sardinian MM-rallin toisella erikoiskokeella, kun Fiesta WRC:n moottori rikkoutui.

Lappi oli avauspätkän jälkeen kisassa toisena, joten keskeytys tuli ikävään saumaan, kun vihdoin myös Fordilla kyyti olisi riittänyt kärkitiimejä vastaan

– Toin datakortit tiimille, niin annetaan heidän tutkia asia ja purkaa auto. Jannen (kartanlukija Ferm) kanssa kyllä purettiin kaikki pois jo pätkällä, puskurit, panssarit ja kaikki. Näytti siltä, että jäähdytin oli kuiva ja kaikki putket olivat kiinni, mutta moottorin lohko oli märkä, Lappi sanoi MTV Urheilulle.

– Se vähän jännittää, että oisko se moottori sitten rikki. Jos mun mekaanikon taidot pitävät kutinsa, niin tämä kisa oli hyvin pitkälti tässä. Toivotaan, että olin huono mekaanikko ja en vain löytänyt vikaa.

Tallikaveri Suninen mykisti avauspätkällä ajamalla pohjat 12,5 sekunnin turvin ennen Lappia. Tekniikan pettäminen juuri siinä kisassa, jossa myös Fiesta WRC:llä olisi voinut kilpailla palkintosijoista, jäi kaivelemaan rajusti pieksämäkeläistä.

– Yllättävän hyvin lähti kisa liikkeelle. Toki Teemu ajoi ihan älyttömän kovan ajan sinne ensimmäiselle pätkälle. Siitä hatunnosto Teemulle. Se oli vaikea pätkä, mutta se osoitti, että kun auton suorituskyvyllä ei ole niin väliä, niin voidaan ajaa myös Teemun kanssa hyviä aikoja, Lappi totesi.

– Aika paljon harmittaa. Niin kuin ennakoitiin ennen kisaa, niin tämä olisi ollut se meidän iskunpaikka. Ehkä oltiin vähän optimistisia, mutta ei ainakaan kovin väärässä. Ei varmasti kukaan uskonut, että olisi voitu ajaa tuota vauhtia ilman testejä. Vaikka päästäisiin ajamaan vielä, niin se taistelu niistä kunnon sijoista on mennyt. Niitä vastoinkäymisiä on ollut niin paljon viime vuosina, että ei oikein hetkauttanut koko homma.

Suninen on avauspäivän jälkeen kokonaiskisassa toisena

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja