Mainos

Rovanperä arvioi rallinsa – "Varmasti tiimi on tyytyväinen"

7:09

Kalle Rovanperän debyytti Skodan tehdastiimissä oli kaksijakoinen. Suomalaislupaus joutui keskeyttämään perjantaina Meksikon MM-rallissa, mutta kahtena viimeisenä ajopäivänähän oli loistavassa vauhdissa.

Rovanperän matka tyssäsi heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Hypyn jälkeen tiellä vaani kivi, joka rikkoi Skoda Fabia R5 -autosta jäähdyttimen. Puuppolalainen jatkoi kisaa lauantaina ja sijoittui lopulta viidenneksi WRC2-luokassa.

Rovanperä pääsi lauantaina ja sunnuntaina vertaamaan aikojaan tallikaveriaan Pontus Tidemandia vastaan, joka on WRC2-luokan hallitseva mestari. Rovanperä ajoi kahtena viimeisenä kisapäivänä viisi pohja-aikaa ja oli 12 viimeisellä erikoiskokeella yhteisajoissa niukasti Tidemandia nopeampi. Ruotsalainen sai tosin ajaa paineitta, sillä hän oli hyvissä ajoin karannut ylivoimaiseen luokkajohtoon.

Rovanperä antoi itselleen hyvän arvosanan Meksikon rallista.

- Minulle riittää hyvin se, että pystyimme ajamaan hyviä aikoja silloin kun halusimme, mutta pystyimme ottamaan myös nätisti. Tavoite oli tulla ehjällä autolla maaliin, joten emme tehneet mitään hölmöä. Se on tosi hyvä, Rovanperä arvioi suoritustaan.

- Varmasti tiimikin on tyytyväinen. Tuotiin joitain pisteitä kotiin. Tavoitteena oli ajaa nätisti, ja silti pystyimme ajamaan kovaa. Se riittää, Rovanperä alleviivasi.

Vasta 17-vuotias Rovanperä kilpaili ensimmäistä kertaa Meksikon haastavassa sorarallissa. Hänellä ei ollut entuudestaan kokemusta vastaavanlaisesta kisasta.

- Ensimmäisellä kierroksella oli paljon vaikeampaa ajaa, mutta toisella kierroksella tiesi, millaisia pätkät ovat. Pito muuttuu täällä yllättävän paljon. Esimerkiksi Power Stagella pito oli ihan erilainen kuin millään muulla pätkällä. Toisella kierroksella pystyi jo vähän yrittämään ajamista, Rovanperä sanoi.

Seuraavan kerran Rovanperä kilpailee huhtikuun loppupuolella Argentiinan MM-rallissa.

- Siellä lähestymistapa on samanlainen. Toivottavasti päästään kaikki päivät maaliin, niin pystyttäisin ajamaan kilpaakin lopputuloksiin saakka, Rovanperä naurahti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.