Kalle Rovanperä paljasti, milloin Suomen MM-rallin voitto lipesi käsistä

Toyotan Kalle Rovanperä joutui takaa-ajajaksi Suomen MM-rallissa, perjantain auraustalkoiden jälkeen. Rovanperä ei aivan pystynyt tavoittamaan Hyundain Ott Tänakia, joka juhli kolmatta Suomen rallin voittoaan. Rovanperän mukaan totuus valkeni erityisesti sunnuntain aikana.

Rovanperä lähti perjantain erikoiskokeille kärkiautona, mikä tiesi sitä, että hän joutui ”auraamaan” tiellä ollutta irtosoraa muiden edestä. Tämä näkyi ajoissa. Rovanperä jäi 20 sekunnin päähän kärkimies Ott Tänakista.

Toyotan suomalaisässä ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Rovanperä löi kovan kirin käyntiin. Lauantain päätteeksi ero oli kutistunut alle kymmeneen sekuntiin.

Tänak kuitenkin vastasi huutoon, tehden pohjat sunnuntain ensimmäiselle erikoiskokeelle. Se murskasi lopullisesti Rovanperän voittohaaveet.

Todellisuudessa voitto oli karannut käsistä jo ennen tätä. Rovanperän mukaan hänellä oli koko rallin ajan fiilis siitä, ettei hän välttämättä saa kärkeä kiinni. Perjantain aurauksella oli niin suuri vaikutus kokonaistilanteeseen.

– Yritin antaa painetta, mutta en tiedä olinko tarpeeksi rohkea ihan jokaisessa paikassa. En aivan tuntenut sunnuntaina niin, että sain kaikkea irti autosta. Samalla piti muistaa se, että jos antaa painetta, niin silloin pitää ottaa huomattavia riskejä. Oli tärkeää päästä palkintopallille ja napata hyvät pisteet. En usko, että edes viimeinen tiukka pyristys olisi tuonut voittoa, Rovanperä pohti.

– Viimeisen hyökkäyksen myötä olisimme olleet ehkä vähän lähempänä, mutta samaan aikaan tiesin, että pätkät eivät eronneet hirveästi aiemmista. Ott oli nopea ja vaikka olisin kuinka yrittänyt, niin se ei olisi riittänyt, Rovanperä jatkoi.

Rovanperä oli lopulta toinen. MM-tilanteessa suomalaisella on nyt 94 pisteen kaula toisena tulevaan Tänakiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja