Kalle Rovanperä metsästää hattutemppua – "Voitto on aina tavoitteena"

3:16
Sardinia tarjoaa kuskeille haasteita ja mahdollisuuksia.

Skodan tehdastallin suomalainen teinitähti Kalle Rovanperä lähtee luottavaisin mielin torstaina käynnistyvään Sardinian MM-ralliin.

Rovanperällä on alla kaksi perättäistä voittoa WRC2 Pro –luokassa. Tälläkään kertaa tavoite ei voi olla yhtään vähempää.

- Ei tietenkään voi muuta lähteä tavoittelemaan. Voitto on aina minulla tavoitteena. Tämä on kuitenkin sellainen kisa, missä pitäisi ajaa myös viisaasti. Pelkkä nopeus ei riitä. Täällä on varmasti nähty eniten rengasrikkoja koko kisakalenterin ralleista, Rovanperä totesi.

- Varsinkin toiset lenkit ovat niin rajuja, että voi käydä mitä vaan. Kuumaa ja rajua kisaa on luvassa. Varmasti on vaikeaa säästää renkaita ja autoa, että päästään ehjänä maaliin asti.

Sardiniassa erittäin kuumassa kelissä ja kivikkoisilla pikataipaleilla maltti on valttia.

- Onhan se vaikeampaa kuin kaasu pohjassa ajaminen. Pitää löytää oikea vauhti. Kovaa on kuitenkin ajettava, se on selvä. Varsinkin ensimmäisillä lenkeillä on oltava myös nopea, Rovanperä muistutti.

- Auto tuntui hyvältä shakedownissa. Pitoa oli enemmän kuin oletin. Jos se menee samalla tavalla rallissa, niin sitten on kiva ajaa.

Alkukausi oli Rovanperältä hankala, mutta Chilen MM-rallista lähtien nuori suomalaiskuljettaja on dominoinut R5-autojen luokkaa.

- Kaikkea turhaa säätöä siellä oli yksityistiimin kanssa. Moni asia meni huonosti, mutta toki tein myös itse virheitä. Nyt kulkee niin kuin pitääkin, puuppolainen sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja