Kalle Rovanperä menetti etunsa MM-rallissa – Jari-Matti Latvala asetti nuorukaiselle tavoitteen

Suomen MM-ralli siirtyy syksyyn – tätä kaikkea uudelta ajankohdalta voidaan odottaa 3:01
Suomen MM-ralli siirtyy syksyyn – tätä kaikkea uudelta ajankohdalta voidaan odottaa.

Kalle Rovanperä starttaa MM-sarjan kärkikuljettajana perjantaina käynnistyvään Kroatian MM-ralliin.

Vasta toista kauttaan WRC-tasolla kilpaileva Rovanperä, 20, oli hyvässä iskussa talven ralleissa. Monte Carlossa hän kurvaili neljänneksi ja Rovaniemen MM-rallissa puuppolalainen nappasi uransa parhaan sijoituksen, kakkostilan.

MM-sarjan kärkisija tarkoittaa sitä, että Rovanperä ajaa ensimmäisenä läpi Kroatian MM-rallin perjantain erikoiskokeet. Yleensä kärkipään lähtöpaikasta on hyötyä asvalttikisoissa, mutta näin ei ole tänä viikonloppuna. Tieltä löytyy rutkasti mutaa jo ennen kilpailua.

– Erikoiskokeilla on paljon leikkauksia ja tielle nousi paljon likaa jo nuotituksessa. Valitettavasti Kalle ei saa hyötyä ensimmäisenä autona olemisesta, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala harmitteli MTV Urheilulle.

Rovanperä kilpailee nyt vasta ensimmäistä kertaa puhtaassa asvalttikisassa Toyota Yaris WRC -autolla. Hänellä on toki takanaan pari Monte Carlon MM-rallia ja viime kauden päättänyt Monzan asvalttikisa, mutta niissä olosuhteet olivat enemmänkin talviset.

Zagrebin ympäristössä kilpaillaan keväisemmässä ja kuivemmassa kelissä.

– Kallen kehitys on ollut huikeaa ja hän on pystynyt ajamaan kovaa myös asvaltilla. Häneltä kuitenkin puuttuu kokemusta WRC-autosta asvaltilla. Odotukset Kalle kohtaan ovat maltilliset, sillä mielestäni hänelle on turha luoda kovia paineita. Jos hän pystyy ajamaan viiden joukkoon, se olisi sarjan kannalta erittäin hyvä tulos, Latvala tuumasi.

– Pitää ottaa huomioon se, että hänellä on vastassaan Thierry Neuville, Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans, jotka ovat erittäin vahvoja asvalttikuljettajia. Jos Kalle pystyy ajamaan kilpaa heitä vastaan, hän on tehnyt huippusuorituksen, tallipomo lisäsi.

Kroatian MM-rallin testierikoiskoe on ohjelmassa torstaiaamuna. Kilpailu käynnistyy kunnolla perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat