Kalle Rovanperään kohdistuu kovat odotukset – ”Jos vauhti ei riitä, olen todella pettynyt”

2:01
Videolla Kalle Rovanperän vauhtinäyte Toyotan puikoissa.

Kalle Rovanperä on yksi suurimmista ennakkosuosikeista perjantaina käynnistyvässä Rovaniemen MM-rallissa.

Rovanperä, 20, ajaa vasta toista kauttaan rallin kuninkuusluokassa Toyotan WRC-kalustolla. Nuori suomalainen on kuitenkin edennyt jättiharppauksin urallaan, eikä voitto napapiirillä ole millään tavalla utopistinen ajatus.

Rovanperä antoi näytön huippuvauhdistaan jo toisessa WRC-kilpailussaan, vuosi sitten ajetussa Ruotsin MM-rallissa. Puuppolalainen ylsi tuolloin historiallisesti kolmanneksi ladattuaan ykkösajan kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Pohja-aika nosti Rovanperän lopputuloksissa ranskalaismestari Sebastien Ogierin edelle.

Rovaniemellä ajetaan nopeilla teillä penkkojen välissä. Rallin luonne sopii erinomaisesti puuppolalaiselle.

– Toivottavasti voin taistella voitosta. Meidän pitäisi pystyä taistelemaan ainakin podiumista, Rovanperä linjasi Arctic Rally Finlandin aattona.

– Totta kai painetta ja odotuksia on nyt enemmän. Sen myös tuntee. Mutta vielä ei tunnu siltä, että itsellä olisi hirveät paineet.

Rovanperään kohdistuvista odotuksista historian ensimmäisessä Suomen MM-talvirallissa on puhuttu jo useampi viikko. Mutta entä jos Rovanperän vauhti ei riitäkään palkintosijakamppailuun Lapin lumiränneissä?

– Jos vauhti ei riitä, olen todella pettynyt. Se on aina pettymys, jos se johtuu omasta tai jostain muusta syystä. Silloin harmittaa tosi paljon, jos se on vain oma syy, Rovanperä totesi.

Rovanperä aloitti kauden kiitettävästi sijoituttuaan neljänneksi haastavassa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa. Suomalaiskuljettaja arvioi, että neljännestä lähtöpaikasta voi olla hyötyä MM-sarjan kärkikuskeihin nähden perjantain kahdella erikoiskokeella.

– En putsaa tietä, mutta ehkä joissain kohdissa se puhdistuu vielä enemmän takana tulevilla. Sitä on kuitenkin vaikeaa sanoa ennen kuin näemme olosuhteet tositoimissa.

Rovaniemen MM-ralli ajetaan ilman yleisöä koronatilanteen vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Rovanperä pääse nauttimaan kotiyleisön tuesta pätkillä.

– Uskon kuitenkin, että kannustusta tulee muissa muodoissa, Rovanperä aprikoi.

Rovaniemen MM-rallin testierikoiskoe on ohjelmassa perjantaiaamuna. Sarriojärven pikataival avaa kilpailun iltapäivällä ja sama pätkä ajetaan toistamiseen illan pimeydessä.

Katso videolta Kalle Rovanperän vauhtinäytettä Toyotan puikoissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja