Kalle Rovanperä hyökkää Turkin rallissa yhdeksänkertaisen maailmanmestarin kimppuun – "Minulle ei ole väliä, kuka on edessä"

Kalle Rovanperän vauhti oli kohdallaan lauantaiaamupäivän erikoiskokeilla Turkin MM-rallissa.

Suomalaisnuorukainen ei pysynyt aivan rallin kärjessä kamppailevien Sébastien Ogierin ja Thierry Neuvillen kyydissä, mutta Toyota-kuski on hyvissä asemissa viidentenä. Hän on jäänyt 25,4 sekuntia tallikaveristaan Ogierista.

– Meni ihan keskiverrosti, mutta olisi voinut mennä aika paljon paremminkin. En ole ihan tyytyväinen fiilikseen auton kanssa. Oli vähän aliohjaamista, Rovanperä kertoi MTV Urheilulle päivän huoltotauolla.

– Yritämme parantaa auton säätöjä iltapäivän lenkille, jotta saisimme autoa paremmaksi.

Rovanperä käy tiukkaa kamppailua yhdeksänkertaista maailmanmestaria Sébastien Loebia vastaan, joka johti kilpailua perjantain pätkien jälkeen. Neljäntenä ajavan Loebin ja Rovanperän välinen ero on 3,7 sekuntia ennen iltapäivän kolmen erikoiskokeen lenkkiä.

– Se on ihan hauskaa, että ajamme Sébastienia vastaan. Mutta minulle ei ole niin väliä, kuka on siinä edessä. Kaikkien edelle pitäisi päästä. Totta kai yritämme toisella lenkillä vastata Loebin vauhtiin ja ihan kärkivauhtiinkin, etteivät erot kasva liikaa, Rovanperä suunnitteli.

Huollon jälkeen kuljettajilla on edessään raastava urakka, kun aamun pätkät ajetaan toiseen kertaan.

– Rengaskulumaa on varmasti enemmän, kun pito paranee. Olosuhteet ovat aika rajut, ainakin ensimmäisellä pitkällä erikoiskokeella. Kaikki pehmeät paikat ovat uralla, ja varmasti siellä on kivikkoakin, Rovanperä ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat