Kalle Rovanperä pitää päänsä kylmänä tiukassa sekuntitaistossa: "Ei oikein nyt tunnu siltä"

Kalle Rovanperä jatkaa Espanjan MM-rallissa toisella sijalla, kun 11 erikoiskoetta 19:stä on takana. Tallikaveri Sébastien Ogier oli lauantaiaamuna liian kova pala purtavaksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä lähti päivään 4,8 sekunnin päässä Ogierista, mutta päivähuoltoon tultaessa ero oli melko tarkasti tuplaantunut. Myös kolmantena oleva Hyundain Thierry Neuville oli lauantaiaamuna Rovanperää nopeampi, ja belgialainen on nyt 4,5 sekunnin päässä takana.

– Kyllähän Seb sai ihan hyvän eron aamulla. Vähän osasin odottaa eilisen jälkeen, että tänään kun olosuhde tasoittuu ja kaikki tietävät pätkät, se on enemmän sitä, kuinka paljon haluaa leikkauksista ottaa riskiä. He ovat tulleet aika kovaa. Omastakin mielestä tuli ihan hyvin, mutta kyllä sinne jotain jää aina, missä voisi ottaa enemmänkin riskiä, Rovanperä kertasi MTV Urheilun haastattelussa.

Omaa riskitasoaan Rovanperä kuvaa sanomalla, ettei se ole "missään hirveän korkealla". Pää pysynee tulevillakin erikoiskokeilla yhtä kylmänä.

– On yritetty ajaa sellaista hyvää ajoa. Kun pätkät tietää, niin aika kovaa mennään. Siinä on aina vähän riskiä. Kyllä siihen vähän voisi lyödä lisääkin, mutta ei oikein nyt tunnu siltä, että tarvitsisi laittaa.

Toyotan kannalta on yhdentekevää, missä järjestyksessä Ogier, Rovanperä ja Neuville tulevat kilpailussa maaliin. Pelkkä ykkössijakin takaisi tallille riittävästi pisteitä mestaruuden varmistumiseen.

Rovanperä uumoilee, että päivän toisella lenkillä erikoiskokeet ovat aamua huonommassa kunnossa, kun tielle on noussut likaa leikkauksista.

– Toivottavasti pysytään nyt kyydissä.

Video: Kalle Rovanperällä pelottava tilanne

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat