Kalle Rovanperä harmissaan haaveristaan: "Se syö aina miestä"

10:00
Tulosruutu paketoi Turkin rallin tilanteen ensimmäisten erikoiskokeiden jälkeen

Kalle Rovanperän mahdollisuudet palkintokorokepaikkaan todennäköisesti sulivat rengasrikkoon Turkin MM-rallissa.

Jo ennen kisaa oli selvää, että renkaita menee rikki rajussa kunnossa olevilla sorateillä. Rovanperän Toyotasta hajosi kumi lauantai-iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Pätkä oli tosi rajussa kunnossa toisella ajokerralla. Minulla ei ole mitään hajua, mistä rengasrikko tuli. Siellä on niin kovaa kivikkoa, että koko ajan hakkaa. Ei se ollut hirveän iso yllätys, mutta nyt kävi näin, Rovanperä harmitteli MTV Urheilulle lauantain erikoiskokeiden päätteeksi.

Rovanperä oli ennen ongelmiaan mukana kamppailemassa kolmostilasta. Aikatappiota tuli lopulta sen verran, että suomalaislupaus putosi puolen minuutin päähän viimeisestä palkintosijasta.

– Se syö aina yhtä paljon miestä, jos tulee rengasrikko. Tällaisessa rallissa rengasrikkoihin on ehkä varautunut enemmän ja nyt se sitten tuli.

Rovanperä starttaa rallin päätöspäivään viidenneltä sijalta yli minuutin päässä kisaa johtavasta Thierry Neuvillesta. Rovanperä on 18 sekunnin päässä edellään olevasta Elfyn Evansista, ja takana vaanii puolestaan M-Sport Fordin Teemu Suninen 16 sekunnin etäisyydellä.

Sunnuntaina kuljettajilla on vielä edessä kunnon urakka. Päivä käynnistyy koko rallin pisimmillä, 38-kilometrisellä Cetibelin erikoiskokeella, joka ajetaan kahteen kertaan.

– Se on vielä rajumpi pätkä kuin tämän päivän pisin. Ensimmäinen kierros on varmaan ihan okei, mutta toisella kerralla se on selviytymistä. Rengas pitää saada kestämään, vaikkei tulisikaan rengasrikkoja. Siinä on ihan oma hommansa, Rovanperä painotti.

Rovanperän mukaan hänellä ei ole "mitään erityistä suunnitelmaa" sunnuntain 89 ek-kilometrille.

– Se olisi hyvä, jos pystyisi pitämään oman paikan, Toyota-kuski sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja