Kalle Rovanperä hurjan haasteen edessä – "Eihän se kovin hyvältä kuulosta"

Toyotan Kalle Rovanperä starttaa hankalista lähtökohdista ensi viikolla ajettavaan Uuden-Seelannin MM-ralliin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Safari-ralli Keniassa 27.-31.3.
Ke: Testi-ek klo 9.00 alkaen
To: EK1 klo 12.45 alkaen
Pe: EK:t 2-7 klo 7.00 alkaen 
La: EK:t 8-13 klo 6.50 alkaen
Su: EK:t 14-19 klo 6.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Takana on kaksi epäonnistunutta kilpailua ja Uudessa-Seelannin suomalainen joutuu jälleen epäkiitolliseen tehtävään tienauraajana. Urakan haastetta lisää se, että perjantaina kilpailussa ajetaan peräti 60 prosenttia koko kisan EK-kilometreistä.

– Kyllähän siellä varmaan kärsii aika paljon lähtöpaikasta. Siellä on kova tienpohja ja paljon irtosoraa. Pitää vain toivoa, että heti takana tulevat eivät saa ihan hirveää hyötyä siitä, että ei olisi niilläkään vielä puhdasta linjaa, Rovanperä sanoo MTV Urheilulle viitaten MM-sarjan pahimpaan uhkaajaansa Ott Tänakin, joka starttaa reitille heti suomalaiskuskin perään.

– Varmasti tie joka autolta paranee. Lauantaina ja sunnuntaina on vähemmän kilometrejä kuin perjantaina yhteensä, joten eihän se kovin hyvältä kuulosta. Ei siinä muu auta, aikataulu on sellainen. Sen mukaan mennään.

Edellisessä Kreikan rallissa Rovanperä menetti rutkasti aikaa kolhittuaan autoaan puuhun. Toyotalle kisa oli muutenkin umpisurkea, sillä pahin kilpakumppani Hyundai oli vauhdillisesti rutkasti japanilaisvalmistajaa edellä. Toyota-kuskit testasivat viime viikolla Keski-Suomessa ensi viikon kaukorallia varten.

– Totta kai se on ihan selkeä homma, mikä Kreikassa meni pieleen. Ralliviikolla tuli hyvin esiin, että mitä ne ongelmat siellä olivat. Nyt on insinöörit ja kaikki ehtineet vähän miettiä, miten autoa parannetaan. Ainakin testien perusteella vaikuttaisi, että kaikki kuskit ovat ihan hyvillä fiiliksillä. Olemme ainakin tietoisia, missä pitää parantaa, Rovanperä summaa.

Mestaruus ratkeaa Rovanperälle, jos suomalainen saa Uudesta-Seelannista kahdeksan pistettä Tänakia enemmän. Homma ei ole mahdoton kaiken loksahtaessa paikoilleen, mutta tyyni suomalaisnuorukainen yrittää pitää ajatuksensa kurissa.

– Nythän mahdollisuus on taas isompi, mutta olisihan tilanne voinut myös olla vielä paljon parempikin, jos pari edellistä kisaa olisivat menneet paremmin. Ei niitä enää auta muistella. Se on nyt mennyttä ja pitää parantaa tekemistä. Yritetään vain ajaa ehjä kisa ja tuoda hyvät pisteet, Rovanperä suunnittelee.

– Turha sitä mestaruutta on siellä miettiä. Sitten jos näyttää siltä, että on tulossa, niin antaa tulla. Ei se tilanne kuitenkaan ihan hirveän helpolta näytä.

Rovanperä keskittyy Uudessa-Seelannissa kilpailuun Tänakia vastaan. Muiden kuljettajien suoritukset ovat käytännössä toissijaisia.

– Hyundai on näyttänyt viime kisoissa, että he ovat tosi kovassa vauhdissa. Meillä on lisäksi haasteena, että joudumme perjantaina auraamaan pitkän päivän. Takaa tulevat sitten (Sebastien) Ogier ja muut, joten ei ole helppoa saada isoja pisteitä. Kaikki riippuu sitten, miten kisa etenee ja miten sijoitukset elävät, Rovanperä pohtii.

Uuden-Seelannin ralli käynnistyy ensi torstaina aamuyhdeksältä Suomen aikaa ajettavalla yleisöerikoiskokeella. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat