Mainos

Kaljulaid ei pidä Helsinki-Tallinna tunnelia utopistisena: "Vaikkei se tarjoa aurinkoa ja karaokea"

22:02

Viron vastavalittu presidentti Kersti Kaljulaid teki ensimmäisen valtiovierailunsa Suomeen, mikä korostaa maiden välisiä suhteita. Presidentit Kaljulaid ja Sauli Niinistö totesivatkin, että Suomen ja Viron keskinäiset suhteet ovat yhtä selkeät kuin käsillä oleva syksyinen päivä.

Kaljulaid saapui aamulla Suomeen matkustajalautalla. Hän ei pidä keskustelua Helsingin ja Tallinnan välisestä tunnelista utopistisena.

2:05

Hän muistuttaa, että kukaan tuskin olisi osannut kuvitella 20 vuotta sitten, miten usein matkustajalauttoja kulkisi näin usein Tallinnan ja Helsingin välillä.

– Vaikka tunneli ei tarjoa auringonpaistetta ja karaokea, voi se olla hyödyllistä, erityisesti rahdin kannalta, Kaljulaid sanoi.

– En ajattele, että puhumme utopiasta, kun keskustelemme tästä, hän lisäsi. 

Presidentit keskustelivat ensitapaamisessaan etenkin Venäjästä, josta he kertoivat ajattelevansa samoin, vaikka menettelytavoissa on eroa. Kaljulaid muistutti, että EU:n linjaukset sitovat molempia maita.  

Niinistön mukaan Suomi ei sulje pois mahdollisuutta laajentaa Venäjää vastaan kohdistuvia sanktioita johtuen maan sotatoimista Syyriassa. Myös Kaljulaidin mukaan sanktioita voidaan lisätä, jos yhteisen näkemyksen mukaan ne voivat tuottaa halutun vaikutuksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.