Mainos

Kaljakellunta on kaupungille jokavuotinen työsarka: Kellujien jälkien siivoaminen maksaa 50 000 euroa

Tänään mitä erilaisimmin välinein kelluvat ihmiset täyttävät Vantaanjoen. Iloisella tapahtumalla on kuitenkin myös kustannuksensa.

Kaljakellunta lähtee tänä vuonna Vantaan Tammistosta ja päättyy Helsingin Pikkukoskelle.

0:48

Jokavuotiseksi perinteeksi muodostuneessa vapaamuotoisessa kellunnassa ihmiset lipuvat hiljalleen itse hankkimissaan kelluntavälineissä tai veneissä jokea alaspäin. Nimenmukaisesti alkoholin nauttiminen kuuluu yleensä asiaan.

Kaupungin näkökulmasta tästä seuraa kaksi ongelmaa: turvallisuudesta ja siisteydestä huolehtiminen. Helsingin kaupungin Stara hoitaa käytännössä kellujien jälkien siivoamisen. Staran projektipäällikkö Jake Hakulinen arvioi siivoamisen maksavan yleensä noin 50 000 euroa.

– Kaljakellunnassa jätetään roskaa ympäriinsä. Se on pahinta, kun jätetään kelluntavälineet veteen.

Kaljakellujat eivät harvoin jaksa kuljettaa kelluntavälineitään jokirantaa kauemmaksi. Kaupunki on järjestänyt roskalavoja joen varteen, mutta venerakennelmia jätetään jopa veteen lipumaan. Sieltä niitä on entistä hankalampi noukkia saatikka mahduttaa roskalavoille.

Viime vuonna paikalla oli poliisin arvion mukaan noin 4000 ihmistä. Jos keskimääräiset siivouskustannukset jaettaisiin osallistujille, tulisi jokaiselle maksettavaa 10–15 euroa.

Kaljakellunnalla ei ole vastuuhenkilöitä, kuten kerrotaan Kaljakellunta.org-sivustolla: "Kaljakellunta.org ei ole Kaljakellunta-tapahtuman järjestäjä, eikä täten ota siitä minkäänlaista vastuuta. Kaljakellunta on täysin avoin tapahtuma, jolla ei ole virallista järjestäjää."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.