Mainos

Kaljakellunta tulee taas! Tiedätkö, mistä kaikki alkoi?

Vantaan Sanomat kertoo, kuinka vuosien saatossa suosituksi tapahtumaksi kasvanut kellunta sai alkunsa.

Huomenna Vantaanjoki täyttyy taas erilaisista kelluntavälineistä ja kylmää juomaa nauttivista ihmisistä kun jo perinteeksi muodostunut Kaljakellunta käynnistyy Vantaan Tammistosta.

Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1997, kun Vantaan Rekolassa asuva kaveriporukka sai idean kokeilla, miten kauas Vantaanjoen sivujoki Keravanjoki veisi kellujat päivän aikana.

Mikko Kiuru laski ystävineen kellumisvälineet jokeen Rekolassa. Ensimmäisessä kellunnassa osanottajia oli vajaa kymmenen.

– Olimme etukäteen päättäneet, että aamulla lähdetään, ja jokainen ottaa jotain kelluvaa mukaan, Kiuru kertoo Vantaan Sanomille.

Pääosin kellujat olivat varustautuneet kumivenein, mutta oli jollain mukana jopa styroksilla täytetty heteka, eli teräsrakenteinen joustinsänky.

Leppoisa kellunta päättyi kuitenkin lyhyeen, kun mutkan takaa paljastui ensimmäinen koski, jonka ohi kellujien piti kantaa varusteensa rantaa pitkin. Tämän jälkeen sinnikkäimmät pääsivät kellumaan rauhassa Tikkurilaan saakka.

– Oli niin hauskaa, että päätimme heti, että ensi vuonna lähdetään uudestaan, Kiuru muistelee.

Vuosittain tuhansia osallistujia

Sana Kiurun ja hänen kaveriporukkansa ideasta lähti nopeasti leviämään. Nykyisin Kaljakelluntaan osallistuu vuosittain jopa tuhansia venekuntia.

Tapahtumaa on kritisoitu sen aiheuttamasta roskien määrästä. Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, jolloin siivouslasku on langennut Vantaan ja Helsingin kaupunkien maksettavaksi. Kellunnalla on kuitenkin viralliset nettisivut sekä Facebook-sivu, joissa kerrotaan tapahtuman historiasta ja muistutetaan osallistujia muun muassa turvallisuusasioista.

Nykyisin Kaljakellunta aloitetaan joko Vantaan Tammistosta tai Tikkurilan tiedekeskus Heurekan takaa, ja jatketaan aina Pikkukoskelle tai Kirkonkylänkoskelle saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.