Mainos

Kaljakellujiin kyllästynyt asukas HS:n mielipidesivuilla: "Kyykkivät tarpeillaan aitamme vieressä"

Vantaanjoen rannassa asuva helsinkiläismies kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla vuosittaisen Kaljakellunta-tapahtuman aiheuttamista ongelmista alueen asukkaille.

– Vantaanjoessa järjestettävä kelluntatapahtuma on mukavaa ja kesäistä ajanvietettä, joka ikävä kyllä jättää jälkeensä suuret kasat roskaa. Roskaamisen lisäksi ongelmana ovat asiattomasti käyttäytyvät ja omaisuutta tuhoavat kellujat, kirjoittaa kelluntareitin varrella asuva Timo Martikainen.

Martikainen kertoo, kuinka tapahtumaan osallistuneet ovat nyt jo tuhonneet taloyhtiön omaisuutta hajottamalla sen omistaman ja taloyhtiön tontilla olevan laiturin käyttökelvottomaksi. Kellujat olivat käyttäneet laituria noustakseen tarpeilleen joen penkalle.

Tällaista kaljakellunnassa tänä vuonna oli. Katso video:

0:48

Tänä vuonna taloyhtiö oli yrittänyt suojata laituriaan ja kesävesijohdon vedenottopaikkaa kieltokyltillä sekä lippusiimalla. Martikainen oli mennyt lauantaina yhtiönsä rantaan neljän jälkeen iltapäivällä.

– Nuoret naiset kyykkivät tarpeillaan aitamme vieressä, ja nuoret miehet seisoivat laiturillamme, jonka toisen reunan paksut tukilankut olivat jälleen pettäneet, Martikainen kirjoittaa.

Martikainen kertoo nuorten olleen selkeästi humalassa ja näiden haukkuneen häntä muun muassa urpoksi.

Koska Kaljakellunta-tapahtuman taustalla ei ole mitään järjestäytynyttä yhdistytä tai organisaatiota, ei Martikainen ole voinut valittaa kellujien aiheuttamista tuhoista millekään taholle. Hän perääkin kellujilta yhdistymis- ja kokoontumisvapauteen liittyvää vastuuta.

– Vapauden olennainen piirre on myös vastuun kantaminen asioista. Kaljakellunta ei toteuta mainittuja vapauksia, koska kukaan ei vastaa mistään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.