Helsingin pysäköinninvalvonta kyllästyi sunnuntaiseen riesaan – "Ongelman on loputtava"

Näin parkkikiekkoa oikeasti käytetään 0:50
Tiedätkö, mikä kellonaika parkkikiekkoon kuuluu oikeasti asettaa? Tässä ohjeet kiekon käyttöön.

Jatkuva väärinpysäköinti kesäsunnuntaisin Helsingin Dallapénpuiston ympäristössä vie kaupungin pysäköinninvalvonnan resursseja.

Dallapénpuistoon, Aleksis Kiven kadun varrelle, kerääntyy kesäsunnuntaisin kirpputorimyyjiä sään salliessa. Suositulla kirpputorilla ei ole varsinaista järjestäjää, vaan perinteikäs omatoimikirppis järjestyy niin sanotusti itsestään.

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta julkaisi Instagram-tilillään sunnuntaina tiukan muistutuksen paikalle autolla saapuville.

– Holtiton pysäköinti Dallapénpuiston kirpputorin aikana jatkuu näköjään tänäkin vuonna, pysäköinninvalvonta kirjoittaa kuvan alla.

Toistuvaa haittaa

Viime sunnuntaina Aleksis Kiven kadun pyörätien ympäristöön oli pysäköity jälleen runsaasti autoja.

Pysäköinninvalvonta muistuttaa, että maastoliikennelain mukaan nurmikkoalueet ovat maastoa, johon autoa ei saa pysäyttää edes hetkellisesti.

Se harmittelee myös suojateiden läheisyyteen ja muille pysäyttämiskieltoalueille jätettyjä autoja. Pysäköinninvalvonnan mukaan väärinpysäköinti aiheuttaa jalankulkijoille ja muille tienkäyttäjille vaaraa.

– Tämän ongelman on loputtava, somejulkaisussa todetaan.

Artikkeli jatkuu someupotuksen alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Ensimmäiset autot saapuvat jo varhain aamulla

Helsingin kaupungilla pysäköinnintarkastajana työskentelevä Pate, joka laati myös kyseisen Instagram-julkaisun, kertoo MTV Uutisille, että autojen määrä Dallapénpuiston ympäristössä lisääntyy jo varhain sunnuntaiaamuisin, mikäli sää suosii kirpputorin pitämistä.

– Se alkaa jo kello kuuden maissa aamulla, kun ensimmäiset tulevat tuomaan myytäviä tavaroita. Sinne tuodaan ihan kalusteita. Aikoinaan tuotiin pari kassillista tavaraa, mutta nyt toiminta on mennyt ihan ammattimaiseksi ja siellä myydään jopa uutta tavaraa, Pate kertoo.

Sääntöjen vastaisesti pysäköidyt autot tukkivat Teollisuuskadun ja puiston välillä olevia väyliä. Ongelma ei siis rajoitu pelkästään puistoon tai koske pelkästään kesää.

– Nyt ollaan vasta toukokuussa. Näin nopeasti tämä ei ole ennen ollut ongelma, Pate harmittelee.

Erityisen ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että tapahtumalla ei ole järjestäjää, vaan perinteikäs kirpputoritapahtuma järjestyy niin sanotusti itsestään. Tapahtumalla on kuitenkin Facebook-sivu. Pate toivoo, että tapahtumalle saataisiin virallinen vastuuhenkilö, jonka kanssa pysäköintiongelmia voitaisiin ratkoa yhdessä.

Poliisiakin tarvittaisiin

Väyliä tukitaan autojen lisäksi myös myyntiin tuotavalla tavaralla, mutta siihen pysäköinninvalvonta ei voi puuttua. Asia kuuluisi poliisille. Pysäköinninvalvonnan Instagram-julkaisuun on jätetty runsaasti kommentteja. Osa kyselee, miksei kaupunki vain jaa pysäköintivirhemaksuja sääntöjä rikkoville.

– Kyllä me siellä sunnuntaina pysäköintivirhemaksuja määrättiinkin. Meidän tehtäviin kuuluu kuitenkin myös neuvonta ja tiedottaminen. Mieluummin me tilanteeseen saataisiin muutos kuin määrättäisiin pysäköintivirhemaksuja, Pate vastaa Instagramissa.

Lue myös:

    Uusimmat