Mainos

"Kalatohtori" hoitaa jalat terveyskylpylässä - katso video!

Viime vuosina terveyskylpylöihin ympäri maailman on vyörynyt valtava määrä uudenlaisia kauneus- ja terveyshoitoja. Näistä mainittakoon vaikkapa kaljakylvyt, suklaahieronnat ja punaviini-kasvonaamiot.

Mutta uusinta villitystä voi olla vaikeaa kokeneenkin terveyskylpylöissä kellujan sulattaa: "Kala-tohtori" on Yhdysvalloissa käyttöön otettu hoito, jossa sadat pienet tarkoitukseen jalostetut fisut nyppivät kuollutta ihokudosta asiakkaan jaloista.

Ihan kaikki eivät ole valmiita upottamaan jalkojaan vesiammeeseen ja antamaan mini-karppien jyrsiä jalkojaan. Pohjois-Virginialaisessa kylpylässä kala-pedikyyrejä on kuitenkin tarjottu viimeisten neljän kuukauden ajan, ja jo 5000 ihmistä on heittäytynyt hoidon vietäväksi.

Yvonne Hair and Nails salongin johtaja John Ho sanoo, että hän halusi tuoda markkinoille jotain aivan uniikkia ja tarjota vaihtoehdon pedikyyreille, jossa käytetään partaveitsiä kuolleen ihon kuorintaan jalkapohjista.

Ihonnyppijä-fisut eivät olekaan aivan tavallisia kaloja, vaan Garra rufa -lajiketta, joka voi elää jopa 37 asteisessa vedessä.

Ho sanoo, että kalat irroittavat kuollutta kudosta, ja tätä käytetään useissa Aasian maissa psoriasiksen ja ekseeman hoitoon lääketieteellisissä tarkoituksissa. Hänen mukaansa Yvonne salonki on ainoa Yhdysvalloissa, joka tarjoaa hoitoa. Varttitunnin hoito verottaa asiakkaan kukkaroa 35 dollaria ja 50 dollaria saa pulittaa puolen tunnin jyrsinnästä.

Amerikan dermatologian akatemian jäsen, tohtori Paula Bourelly sanoo, että hän ei olisi niinkään vakuuttunut kalojen vaikutuksesta, mutta sen sijaan puolen tunnin jalkojen huljuttelu vedessä auttaa kummasti kuolleen ihokudoksen poistamisessa.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.