Kalaöljyvalmisteiden säännöllinen käyttö voi hidastaa olemassa olevien sydän- ja verisuonisairauksien etenemistä ja vähentää kuoleman riskiä, mutta niiden käyttöön liittyy myös riskejä, selvitti tuore tutkimus.
Kalaöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, joiden on osoitettu tukevan aivojen ja sydämen terveyttä ja siksi moni käyttääkin kalaöljykapseleita tai kalaöljyä osana monipuolista ruokavaliota.
BMJ Medicine -lehdessä julkaistussa brittitutkimuksessa kuitenkin selvisi, että säännöllinen kalaöljyvalmisteisen käyttö saattaa olla riskitekijä eteisvärinälle ja aivohalvaukselle niillä ihmisillä, joilla ei ole aiemmin diagnosoitua sydän- ja verisuonisairautta, kertoo New York Post.
Toisaalta tutkimuksen mukaan kalaöljy voi olla hyödyksi heille, jotka sairastavat sydän- ja verisuonisairaukia, sillä se voi ehkäistä taudin etenemistä eteisvärinästä haitallisiin kardiovaskulaarisiin tapahtumiin ja kuolemaan.