Mainos

Kalajoki sai luvan häiritä lokkien pesintää

Kalajoki saa häiritä naurulokkien pesintää Hiekkasärkkien läheisyydessä sijaitsevalla alueella tulevalla pesimäkaudella.

Alueella pesii noin 2000 linnun yhdyskunta. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus myönsi luvan, koska lokkien ulosteet ovat lianneet uimarantaa.

Majoituspalveluja tarjoavan Kalajoki Resortin toimitusjohtaja Minna Tontti on päätöksestä huojentunut, mutta tekemistä riittää mielikuvan muuttamisessa.

– Kyllä se on ollut ihan valtava huoli, koska olemme miettineet, että käykö tässä niin että alueelle on tehty valtavat matkailuinvesoinnit ja ja lokit ikäänkuin valtaavat sen, Tontti huokaa. 

Lokkien pesintää häiritään noin metrin pituisilla kepeillä, joiden välille pingotetaan nauhoja. Nauhat estävät lintujen laskeutumisen pesimäalueelle.

Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueen ranta on matkailullisesti merkittävä. Ulosteperäisten bakteerien määrät ovat useana vuonna ylittäneet uimarannoille asetetut raja-arvot. Leirintäalueen rannalla ei viime kesänä suositeltu uimista veden kohonneiden bakteeripitoisuuksin takia. Selvityksien mukaan likaantumisen syynä ovat lokkien ulosteet.

Ely-keskuksen mukaan ilman häirintää ranta saattaisi joutua käyttökieltoon.

MTV Uutiset kertoi lokkiongelmasta viime kesänä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.