Mainos

Kaksoiskansalaisuuksia 78 000 - nämä maat kolmen kärjessä

Oikeus kaksoiskansalaisuuteen on Suomessa ollut voimassa runsaat kymmenen vuotta. Laki tuli voimaan vuonna 2003.

Sitä ennen Suomen kansalaisuuden saaneet joutuivat pääsääntöisesti luopumaan vanhasta kansalaisuudestaan ja muun maan kansalaisuuden ottaneet suomalaiset menettivät automaattisesti Suomen kansalaisuuden.

Tällä hetkellä kaksoiskansalaisuuksia on yli 78 000. Heistä syntyperäisiä Suomen kansalaisia, joille on myönnetty jonkin toisen maan kansalaisuus on alle 18 000. 

Ulkomaiden kansalaisia, joilla on myös Suomen kansalaisuus on runsaat 60 000. Suurin osa heistä – yli 21 000 – on venäläisiä. 

Toiseksi suurin ryhmä – runsaat 6 000 – on ruotsalaisia, ja kolmantena ovat Yhdysvaltain kansalaiset, joista noin 3 500 omaa myös Suomen kansalaisuuden. 

Sisäministeriössä on tekeillä selvitys kaksoiskansalaisuuden tilanteesta. Aloitteen asian selvittämisestä on tehnyt presidentti Sauli Niinistö

Pääministeri Alexander Stubb vakuutti tänään, että kaksoiskansalaisuuden sääntöjä ei olla kiristämässä, vaan kyseessä on vain selvitys. 

– Se selvitys tehdään siksi että on hyvä tietää kaksoinkansalaisuuden merkitys ja kokonaisvaikutus. Tää lakihan suhteellisen tuore. Itse olen nähnyt, että sillä on ollut hyviä seurannaisvaikutuksia, siitä on ollut hyötyä, Stubb sanoi.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.